Mladić na pregledima na svaka četiri meseca

Pretresno veće Haškog tribunala naložilo je da se na svaka četiri meseca organizuju periodični medicinski pregledi Ratka Mladića, saopštio je Tribunal.

Portparol Sekretarijata i Sudskih veća Tribunala Magdalena Spalinska izjavila je juče na konferenciji za novinare u Hagu, da je Veće, na suđenju Ratku Mladiću, "naložilo da se izvođenje dokaza odbrane, ako ga bude, odvija pet dana u sedmici" i da je njegov početak zakazan za 13. maj, prenosi Tanjug.

Spalinska je rekla da je ovaj nalog izdat nakon što je Veće dobilo medicinske izveštaje podnesene na poverljivoj osnovi ranije ove godine, i nakon toga saslušalo argumente strana u postupku.

Dvojica lekara specijalista su zaključila, između ostalog, da bi "odugovlačenje ili produženje trajanja suđenja bilo štetno po Mladićevo zdravlje", dodala je Spalinska.

Prema njenim rečima, suđenje u slučaju Ratka Mladića će biti vođeno od 9.30 do 14.15 časova sa po tri pauze u trajanju od 20 minuta.

Spalinska je kazala da je veće u predmetu Radovan Karadžić stranama u postupku naložilo da podnesu svoje završne podneske do 29. avgusta 2014. i da će iznošenje završnih reči početi 29. septembra.

Ona je dodala da je Pretresno veće 21. marta odbilo zahtev tužilaštva za odobrenje da izvede dokaze u postupku pobijanja na suđenju Radovanu Karadžiću.

Veće je istaklo da se dokazi u postupku pobijanja moraju odnositi na neko značajno pitanje koje direktno proizlazi iz dokaza odbrane, a koje se realno nije moglo očekivati, rekla je Spalinska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара