Kuršumlija, optuženi za pljačku pušten iz pritvora

Prvooptuženi za pljačku u Prolom Banji pušten da se brani sa slobode, uz položeno jemstvo od 15.000 evra, odlučio Osnovni sud u Kuršumliji. Hamdija Retkoceri je osumnjičen da je s još nekoliko Albanaca s Kosova prošle godine ukrao 200.000 evra od Vukoja Milosavljevića, koji je novac uzidao u svoju kuću.

Kuršumlijski osnovni sud pustio je prvooptuženog u slučaju velike prošlogodišnje pljačke Hamdiju Retkocerija (49) iz Obilića da se brani sa slobode, potvrđeno je agenciji Beta u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Tročlano sudsko veće Osnovnog suda u Kuršumliji pustilo je Retkocerija da se nakon desetomesečnog pritvora brani sa slobode uz položeno jemstvo od 15.000 evra.

Retkoceri je osumnjičen da je s još nekoliko Albanaca s Kosova prošle godine u Prolom Banji ukrao 200.000 evra od Vukoja Milosavljevića (61), koji je novac uzidao u svoju porodičnu kuću.

"Retkocerija sam sreo juče u Nišu, slobodno šeta, i rekao mi je da je oslobođen. On je za samo 7,5 odsto novca koji je pronašao u zidu moje kuće uspeo da se domogne slobode. Sumnjam da će se on ikada više pojaviti na sudu, jer je nakon oslobađanja otišao na Kosovo, a postoji mogućnost da pobegne u inostranstvo", izjavio je oštećeni Vukoje Milosavljević.

Kuršumlijska policija je Retkocerija uspela da uhapsi nekoliko meseci nakon Milosavljevićeve prijave. Osumnjičeni je uhapšen na graničnom prelazu Horgoš, dok je pokušavao da pređe u Mađarsku.

Tom prilikom uhapšen je i njegov saučesnik Raif Fejzulahu (55). Tokom istrage Retkoceri i Fejzulahu su priznali da su učestvovali u pljački. Drugooptuženi je ubrzo pušten da se brani sa slobode, takođe uz položeno jemstvo od 15.000 evra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво