Читај ми!

Novo saslušanje u istrazi protiv Lazarevića

Još jedna osoba saslušana u istrazi koja se vodi protiv Branka Lazarevića. Kako RTS saznaje, reč je o zameniku načelnika Službe za specijalne istražne metode u UKP-u Borisu Gari. Nakon saslušanja, Gara pušten da se brani sa slobode.

U istrazi koja se vodi protiv otpravnika poslova Ambasade Srbije u Atini i bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića, saslušana je još jedna osoba. Kako RTS saznaje, reč je o zameniku načelnika Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije (UKP) Borisu Gari.

Garu je juče saslušao zamenik specijalnog tužioca po dopuni krivične prijave koju je tužilaštvu podneo UKP.

Tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević rekao je da je dopuna krivične prijave podneta protiv jednog policijskog službenika iz Službe za specijalne istražne metode zbog sumnje da je izvršio krivično delo odavanja službene tajne.

"Policijski službenik je saslušan u svojstvu osumnjičenog i to u prisustvu izabranog branioca", naveo je Radisavljević.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Gara bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova dostavljao poverljive informacije koje je on prenosio advokatu Radovanu Štrpcu, kojem se sudi zbog pripadnosti kriminalnom klanu Darka Šarića.

Gara je navodno prilikom jednog susreta obavestio Lazarevića da su pripadnici narko-klana pod policijskim merama.

Povodom istrage o Lazareviću, premijer Ivica Dačić poručuje da je interes da se dođe do pune istine i da bi onaj ko je kriv trebalo da odgovara.  

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković prethodno je slučaj Lazarević okarakterisao kao medijsku propagandu, namerno pokrenutu u predizbornom periodu.

Reagovao je potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović koji je upitao zašto slučaj nije bio pokrenut ranije i ko je kočio dešavanja oko slučaja. 

Veljović: Policija mora da bude primer 

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da Uprava kriminalističke policije (UKP) u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i po njegovom nalogu vrši određene provere u vezi sa svima koji su sarađivali sa klanom Šarić, i poručio da to nema nikakve veze sa politikom.

"UKP i sve uprave u Direkciji policije imaju moju - kao direktora policije - punu podršku da iz svojih redova očiste sve one koji ne smeju tu biti", rekao je Veljović Tanjugu povodom privođenja sadašnjih i bivših zaposlenih u policiji.

Prema njegovim rečima, policija mora da bude primer i mora prvo da svoje redove očisti od kriminala, a onda da krene dalje.

On je naglasio da će policija u toj borbi istrajati do kraja, ističući da niko u ovoj državi, a posebno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ne može biti iznad Ministarstva niti iznad policije.

"Jednostavno, neće biti zaštićenih. Ovo je šansa da policija pročišćavanjem svojih redova pokaže šta treba da se radi. Ja ovde nisam postavljan da se bavim politikom nego da svoj posao radim u skladu sa zakonom, na šta me obavezuje moje rešenje", rekao je Veljović.

Istakao je da će se borba protiv korupcije dalje nastaviti i da se varaju svi oni koji misle drugačije.

"Ovo nema veze sa politikom, ovo je profesionalna stvar i policija će se baviti svojom profesijom", naglasio je Veljović.

Direktor policije je istakao da nema nikakvih sukoba u policiji, pa samim tim ni između njega i načelnika UKP-a Rodoljuba Milovića.

"Taj sukob ne postoji niti će ga biti. Na istom smo zadatku s istim ciljem, ali ne samo nas dvojica nego svi oni koji su časni i pošteni ljudi", rekao je Veljović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво