Читај ми!

Lazareviću određeno zadržavanje

Branku Lazareviću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu prebačen u Specijalno tužilaštvo. Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, saslušava se povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

21.40 - Počelo saslušanje Lazarevića u Specijalnom tužilaštvu. 

Saslušanje otpravnika poslova u Ambasadi Srbije u Atini Branka Lazarevića u Upravi kriminalističke policije završeno je oko 19 časova, i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Lazarević je uz krivičnu prijavu, koja ga tereti za odavanje službene tajne i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, sproveden u zgradu Specijalnog tužilaštva u Ustaničkoj ulici.

Lazarević će tokom večeri dati izjavu tužiocu za organizovani kriminal, rečeno je u Tužilaštvu.

On je napustio zgradu UKP-a bez davanja izjava za medije. Njegov advokat Dragoljub Đorđević rekao je da zbog tajnosti postupka ne može da daje izjave za medije, ali da proces saslušanja Branka Lazarevića i dalje traje.

"Suočili smo se sa činjenicom da je postupak tajan, da traje još uvek i zato nećemo dati nikakve dalje informacije", rekao je advokat.

Lazarevića, koji je tokom prethodnog mandata Vlade Srbije bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, saslušavaju po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Saslušanje Lazarevića bilo je odloženo krajem januara zbog njegovih poslova u Ambasadi Srbije u Atini.

Policija bi trebalo da ispita Lazarevića povodom indicija da je ranije kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih.

Lazarević bi takođe trebalo da odgovori na pitanja da li se sastajao sa Šarićem - optuženim za šverc oko tri tone kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu i za pranje para u Srbiji, kao i sa njegovim bliskim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.

Prema pisanju medija, koji se pozivaju na izvore iz policije, Lazarević se viđao sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem, glavnim optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji.

Lazarević je takođe sa Šarićem, prema pisanju medija, povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje Šarićevih para. Dimitrijević je Lazarevićev zet.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво