Читај ми!

Hapšenje zbog krijumčarenja stranaca

Muškarac iz Vrnjačke Banje uhapšen u Aranđelovcu zbog sumnje da je krijumčario ljude iz Eritreje i Somalije.

Policijska uprava u Kragujevcu saopštila je da je u Aranđelovcu uhapšen A. M. (28) iz Vrnjačke Banje, zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje ljudi.

Kako je navedeno u saopštenju, A. M. je uhapšen jutros nešto posle tri sata, kada je policija u Aranđelovcu zaustavila automobil "mercedes" u kome se nalazilo pet stranih državljana, starosti od 20 do 30 godina, od kojih su četvorica iz Eritreje i jedan iz Somalije.

"Postoje osnovi sumnje da je A. M. za 100 evra i plaćene troškove potrošenog goriva, od strane za sada nepoznat osobe, bio angažovan da petoricu emigranata, koji su ilegalno ušli iz Makedonije, od Bujanovca preveze preko teritorije Republike Srbije", navedeno je u saopštenju.

Lanac krijumčarenja ljudi, koji su preko teritorije Srbije pokušali da se domognu neke od zemalja Zapadne Evrope, presekli su pripadnici policijske stanice u Aranđelovcu.

A. M. će sutra, uz krivičnu prijavu, biti sproveden zameniku osnovnog javnog tužioca u Aranđelovcu, a protiv petorice stranih državljana biće pokrenut prekršajni postupak zbog nedozvoljenog ulaska na teritoriju Srbije, posle čijeg sprovođenja će biti preduzete mere predviđene Zakonom o strancima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи