Читај ми!

Đurić se žalio na pritvor, ne sprema jemstvo

Ne postoje uslovi za određivanje pritvora Draganu Đuriću, pa samim tim nema uslova za polaganje jemstva, kaže njegov advokat Dragan Mraković za "Tanjug". Žalbu na deo odluke o određivanju jemstva podnelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Odbrana vlasnika "Zekstre" i predsednika FK Partizan Dragana Đurića žalila se na odluku suda kojom mu je zbog opasnosti od bekstva određen pritvor, a koji može da mu se ukine ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra.

Njegov branilac Dragan Mraković rekao je Tanjugu da je žalbu podneo jer smatra da ne postoje uslovi za određivanje pritvora, pa samim tim nema uslova za polaganje jemstva.

"O jemstvu je preuranjeno i razmišljati dok se ne odluči o pritvoru za koji smatramo da je neosnovan", rekao je Mraković.

Žalbu je podnelo i Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali na deo odluke o određivanju jemstva, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić. 

O žalbi narednih dana treba da odluči krivično vanraspravno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak tog suda je u utorak doneo rešenje kojim je Đuriću odredio pritvor do 30 dana i istovremeno odlučio da će Đurić biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Jemstvo može da bude uplaćeno u gotovini, kao i upisom hipoteke na nekretnine u određenoj vrednosti.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Tereti se da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" i "Bankom" pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić je uhapšen nakon saslušanja u tužilaštvu pošto se sam odazvao pozivu za slušanje.

Veterinarski zavod je njegova kompanija "Zekstra" kupila 2005. godine.

Krivična prijava podneta je 27. decembra 2013. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво