Читај ми!

Pritvor za Đurića, kaucija dva miliona evra

Vlasniku "Zekstre" i predsedniku Fudbalskog kluba "Partizan" Draganu Đuriću određen pritvor do 30 dana, saznaje RTS. Ostaće na slobodi ako položi kauciju od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. Aleksandar Vučić oštro kritikuje Ružićevu izjavu da je Đurić nevin.

Sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana vlasniku "Zekstre" i predsedniku Fudbalskog kluba "Partizan" Draganu Đuriću, saznaje RTS.

Istovremeno, sud će ga pustiti na slobodu ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Đurić je juče saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda" i određeno mu je zadržavanje.

Tužilaštvo je posle saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Đurića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Tereti se da je u postupku privatizacije "Veterinarskog zavoda", 2005. godine, za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" d.o.o i "Bankom" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić se sam odazvao pozivu tužilaštva na saslušanje. Krivičnu prijavu protiv njega je 27. decembra 2013. godine podnela policija.

Privatizacija "Veterinarskog zavoda" je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Vučić: Ružićeva izjava skandalozna i nefer

Vicepremijer Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je izjava ministra Branka Ružića koji je negirao Đurićevu krivicu, "skandalozna i nefer" i poručio mu: "Ako ti se ne sviđa šta radi država, nemoj da sediš u vladi".

Istkao je i da je razočaran Ružićevom izjavom. 

"Nemam problem da sam kriv i kada pada kiša i kada bilo kome nešto padne na pamet. Nemam problem da sam kriv Ružiću kada se njegovi drugovi bave krimalnim radnjama, ili bar tako misle nadležni državni organi. Nemam problem ni kada to rade moji drugovi ili bilo ko drugi, ali imam problem ako vi svaki put kada država radi svoj posao stajete na stranu onih drugih. Sa tim imam problem i to mogu da rade neki drugi, ali ne mogu da razumem ako to rade predstavnici države", rekao je Vučić.

"Pokušali su to da okrenu ne neku sportsku priču, a ovde nije reč o fudbalskim klubovima. Sit sam tih prevarantskih trikova", rekao je Vučić i istakao da to više neće da trpi.

"Uostalom, imam ponudu za Ružića - vratite nam Veterinarski zavod u stanju u kojem je bio pre privatizacije", zaključio je Vučić.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво