Читај ми!

Uhapšen bivši direktor "Velefarma"

Policija uhapsila bivšeg direktora "Velefarma" Dragoljuba Vučićevića, zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike". Vučićević sproveden Specijalni sud, gde će biti saslušan. Podignuta optužnicu protiv bivšeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i još devet osoba zbog nanošenje štete tom preduzeću.

Bivši direktor "Velefarma" Dragoljub Vučićević uhapšen je zbog zloupotreba u "Galenici". Vučićević je priveden na osnovu sudske poternice koja je za njim raspisana zbog sumnje da je učestvovao u zloupotrebama u poslovanju "Galenike", kojima je ta firma oštećena za 12 miliona evra.

Policija je Vučićevića uhapsila na aerodromu po povratku iz Austrije i sproveden je u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda.

Vučićevića će u roku od 48 sati saslušati sudija za prethodni postupak, posle čega će biti doneta odluka o pritvoru.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas podiglo optužnicu protiv bivšeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i još devet osoba uhapšenih u maju, zbog nanošenja štete tom preduzeću u iznosu većem od 900 miliona dinara.

Kako je tada izjavio tužilac za organizovani kriminal, aktivnosti koje su obuhvaćene istragom odnose se na poslovanje "Galenike", "Famatrejda" i "Velefarma", u čemu je učešće imala i AIK banka.

U maju su uhapšeni osnivač i vlasnik zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodrag Jeremić, zamenik generalnog direktora "Galenike" Goran Orlić, vlasnik radnje "Pavlović" Dragan Pavlović, odgovorna lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom" Željko Jovović i Ljubica Prica, odgovorno lice u privrednom društvu "Trgošped-trans" Milan Vladović i sudski veštak i ovlašćeni procenitelj Željko Birmančević.

Prema navodima prijave, novcem ovog državnog preduzeća između ostalog finansirana je i nabavka sirovina u vrednosti od pet miliona evra za potrebe privatne farmaceutske kompanije.

Od ukupne sume od 12 miliona evra, više od dva miliona evra "Galenika" je potrošila samo na skulpture - od kojih je najskuplja koštala 650.000 evra i još stoji u livnici, pošto je procenjeno da nema nikakvu umetničku vrednost.

U septembru je istraga još jednom proširena za nova krivična dela i druga lica, pored Ognjenovića, koji je već bio u pritvoru.

Istraga je obuhvatila bivšeg pomoćnika generalnog direktora "Galenike" Dragana Šebreka, vlasnika i direktora preduzeća "BG farm" Mladena Gazikalovića i njegove saradnike Milicu Mirković, Draganu Šutić i Miroslava Jovića.

Optuženi se terete da su u saradnji sa Ognjenovićem zloupotrebama oštetili "Galeniku'' za oko 3.375.152.000 dinara, a privrednom društvu "BG farm" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 2.326.470.000 dinara.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво