Читај ми!

Okončana drama kod Kraljeva, uhapšen napadač

Dragomir Minić (67) iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji je ranio dvoje ljudi, uhapšen oko 21 čas. On je saslušan i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Policija nekoliko sati držala pod opsadom kuću napadač pošto je on ranio dostavljača hrane. Kasnije tokom razmene vatre ranio i policajca. Povređeni operisani i nisu životno ugroženi.

23.55 - Viši javni tužilac iz Kraljeva odredio pritvor do 48 sati Dragomiru Miniću zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih dela, među kojima i teško ubistvo u pokušaju, javlja dopisnik RTS-a Vera Aksentijević.

21.10 - Dragomir M. uhapšen oko 21 sat, potvrdio je za RTS načelnik kraljevačke policije Bogoljub Živković koji je ocenio da je akcija hapšenja napadača izvedna izuzetno profesionalno u čemu su posebnu ulogu imali pripadnici SAJ.

20.30 - Napadač tvrdi da je ranjen, ali i da se neće predati, kao i da kod sebe ima još 360 metaka. To je rekao u telefonskom razgovoru sa čovekom koji mu je nedavno ugradio video-nadzor.

20.00 - Napadač putem video-nadzora prati sve aktivnosti policije i pregovarača. U nekoliko navrata rekao je samo da se neće predati, javlja izveštač RTS-a. 

19.10 - Iz pravca kuće ponovo se začuo pucanj. 

17.45 - Specijalci opkolili kuću u kojoj se zabarikadirao Dragomir M.

16.55 - U Metikoš su stigli i pripadnici specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije. 

16.18 - Policajac ranjen u ruku u pucnjavi, ali povreda nije opasna po život.

16.15 - Iz pravca kuće začula se pucnjava, ali je nemoguće odrediti ko puca, javlja izveštač RTS-a sa lica mesta.

Drama koja je počela oko 13 sati kada je Dragomir Minić (67) ranio dostavljača hrane, a kasnije i policajca, okončana je oko 21 sat, kada je policija uhapsila napadača.

Dragomir M, koji je nekoliko sati bio zabarikadiran u svojoj kući, nakon hapšenja je  sproveden u Policijsku upravu Kraljevo.

Saslušanje je završeno nešto pre ponoći, a Dragomiru Miniću je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela pokušaj teškog ubistva i zbog nelegalnog držanja oružja.  

Akcija policije i specijalnih antiterorističkih jedinica policije trajala je nekoliko sati, između ostalog i zbog toga što je napadač imao video-nadzor i dupla blindirana vrata.

Iz policije nema nikakvog zvaničnog saopštenja, a još se ne zna ni kako će biti okvalifikovano ovo delo, jer Dragomir tvrdi da su ga napali zet i dostavljač hrane.

On je oko 19 časova razgovarao telefonom sa Zoranom Lišaninom, koji mu je nedavno ugradio video-nadzor.

Tada je rekao da su ga napali zet i dostavljač hrane, jer su, kako je rekao, hteli da ga opljačkaju, te da je zbog toga pucao. Rekao je i da lakše ranjen, a da mu je pas ubijen.

Lišanin je pokušao da ga ubedi da se preda policiji, ali je napadač tada rekao da se neće predati i da kod sebe ima još 360 metaka.

Prema nezvaničnim informacijama, dostavljač hrane N. Dž. je Dragomiru M, kao i svakoga dana doneo hranu. Dragomir je najpre pucao na dostavljača hrane, a zatim se zaključao u kući, pod pretnjom da će pucati na svakog ko mu priđe.

Iz pravca kuće u nekoliko navrata tokom dana se začula pucnjava, a policajac Desimir Rečević ranjen je u ruku oko 16 časova. Kolima Hitne pomoći prevezen je u Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu.

Povređeni su operisani tokom večeri u Zdravstvenom centru Studenica u Kraljevu i nisu životno ugroženi.

Dragomir je, prema rečima meštana, živeo sam. Žena mu je umrla pre deset godina i nema dece. Kažu da su iznenađeni njegovim postupkom, jer je bio miroljubiv, ali kažu i da je u poslednje vreme pio alkohol.

On je 40 godina radio u Nemačkoj, a poslednjih pet godina je češće dolazio u Srbiju. Poslednji put u Kraljevo je došao pre tri dana.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво