Читај ми!

Lokalizovan požar u "Konacima" na Kopaoniku

Požar koji je izbio u apartmanskom naselju "Konaci" na Kopaoniku potpuno je lokalizovan. Nema povređenih. Svi gosti, njih oko 400, uspešno evakuisani u hotel "Grand".

Potpuno je lokalizovan požar koji je u sredu oko 19 časova izbio u apartmanskom naselju "Konaci" na Kopaoniku. Vatra je zahvatila krovnu konstrukciju konaka "Koznik", u požaru nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Kako RTS saznaje, u trenutku izbijanja požara u hotelu "Anđela" i u "Konacima" bilo je oko 350 do 400 učesnika godišnjeg skupa sudija prekršajnog suda koji su uspešno evakuisani u hotel "Grand".

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radojica Kočović rekao je da se ekipe koje su gasile požar tokom noći povlače.

"Ekipe se povlače sa terena, ali će i dalje dežurati vatrogasci sa Kopaonika i iz Raške", rekao je Kočević i dodao da se sada radi na tome da se gostima, koji su evakuisani, omogući da preuzmu svoje lične stvari.

Uviđaj će izvršiti pripadnici Tehničko-kriminalističkog centra iz Beograda i Odeljenja za vanredne situacije iz Kraljeva, a očekuje se da rezultati uviđaja, odnosno uzrok požara bude poznat u naredna dva dana.

Kompleks "Konaci" nalazi se u središtu turističkog centra i Nacionalng parka Kopaonik, na 1.770 metara nadmorske visine. Od 2008. je u vlasništvu "MK grupe", biznismena Miodraga Kostića.

U požaru koji je izbio prošle godine izgoreo je hotel "Grand", koji je takođe u vlasništvu ove kompanije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи