Читај ми!

Dibrani: Vratite nas u Francusku

Leonarda Dibrani, koja je iz Francuske sa porodicom deportovana na Kosovo, zamolila Francusku da im omogući povratak. U Kosovskoj Mitrovici uhapšen napadač na porodicu Dibrani.

Devojčica Leonarda Dibrani, koja je iz Francuske zajedno sa porodicom deportovana na Kosovo, zamolila je Francusku da im dopusti da se vrate u tu zemlju.

"Francuska treba da nas ponovo primi. Molim je da nam omogući da se vratimo koliko god je brže moguće, zato što naš dom nije ovde na Kosovu", rekla je Leonarda Dibrani agenciji Frans pres.

Ranije je Kosovska policija uhapsila napadača na porodicu Dibrani i on se nalazi u pritvoru.

Nepoznate osobe napale su u nedelju u Kosovskoj Mitrovici devojčicu Leonardu Dibrani i njenu porodicu, koja je deportovana iz Francuske na Kosovo. Majka Džemila Dibrani je posle napada zadržana u bolnici.

Leonardi Dibrani je francuski predsednik Fransoa Oland u subotu ponudio da se sama vrati u Francusku kako bi nastavila školovanje, ali devojčica je odbila ponudu rekavši da ne želi da se vrati bez porodice.

Njen otac Resat Dibrani je, iz Italije, s porodicom došao "bez papira" u Francusku 2008. godine.

Priznao je da je prilikom traženja azila lagao francuske vlasti da je cela porodica s Kosova, nadajući se da će pre dobiti azil u Francuskoj.

Resat je jedini u porodici rođen na Kosovu. Njegovo četvoro dece je rođeno u Italiji, a najmlađa ćerka, koja ima 17 meseci, rođena je u Francuskoj.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво