Читај ми!

Mišković saslušan zbog Šarića

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković saslušan u policiji u svojstvu građanina, gde je govorio o poslovanju sa firmama odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", saslušan je u policiji u svojstvu građanina. Na saslušanju u policijskoj stanici Novi Beograd, koje je trajalo nešto više od dva sata, Mišković je govorio o poslovanju sa firmama odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Mišković je napustio policijsku stanicu Novi Beograd oko 12.25, u pratnji advokata Zdenka Tomanovića i nije želeo da daje izjave.

Advokat Tomanović izjavio je za Betu da je Miškoviću danas priređena "medijska sačekuša" kao odgovor na odluku Ustavnog suda koji je proglasio neustavnim i nezakonitim produženje pritvora njegovom klijentu.

Kompanija "Delta holding" saopštila je da njen predsednik Miroslav Mišković, članovi njegove porodice i zaposleni u toj kompaniji "apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama, što je Mišković danas, u svojstvu građanina, rekao u policiji".

U medijima se više puta pominjala veza Miškovića i Šarića, ali vlasnik "Delte" nikada nije komentarisao te medijske navode, prenosi Tanjug.

Jedan od Šarićevih saradnika i optuženi u procesu za pranje para stečenih preprodajom kokaina, Nebojša Jestrović, na suđenju pred Specijalnim sudom doveo je Marka Miškovića, sina Miroslava Miškovića, u vezu sa odbeglim narko-bosom.

Jestrović je pomenuo Marka Miškovića govoreći o saradnji preko dve ofšor kompanije registrovane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Beogradski mediji preneli su ranije da je Jestrović, koji je bio direktor preduzeća "Municipijum S", tokom izlaganja svoje odbrane, govoreći o tokovima novca, rekao da je ofšor preduzeće "Finansijski anđeli", koje je osnovano u Delaveru u SAD, radilo 2007. godine konsalting usluge za preduzeće "Grejt investments", iza kojeg je stajao Marko Mišković.

U optužnici za pranje kokainskog novca, "Municipijum S" i "Finansijski anđeli" pominju se kao firme preko kojih je Šarić oprao više od 20 miliona evra, ali je Jestrović tvrdio da one nemaju nikakve veze sa Šarićem.

Jestrović je ukazao na to da je bilo problema s plaćanjem usluga koje su "Finansijski anđeli" radili za "Grejt investments", i da je tim povodom otišao na sastanak s Miškovićem. 

Prisutni su, kako je rekao, bili i Predrag Milosavljević (takođe optužen da je za Šarića prao pare), kao i jedan službenik Bezbednosno-informativne agencije.

"Ni tada nije platio, nego tek posle drugog sastanka, jer mu je odgovaralo da prebacuje pare s računa na račun", rekao je tada Jestrović, koji je jedan je od najbližih saradnika odbeglog narko-bosa.

Posle njega, o poslovanju Šarića i Miškovića svedočio je i Milosavljević, jedan od Šarićevih finansijskih direktora, preneli su beogradski mediji.  

Prošle godine, neposredno pred prvo hapšenje Marka i Miroslava Miškovića 12. decembra, Novi magazin je objavio tekst u kom se poziva na dokumentaciju koju je otkrila srpska policija, a koja je zatim prosleđena vlastima Austrije, a tiče se navodne saradnje Miškovića i Šarića u izgradnji naselja "Belvil" na Novom Beogradu.

Tom dokumentacijom, kako je preneo taj list, pokazuje se da su između Miškovića i Šarića izvršene dve transakcije teške tri i dva miliona evra.

Inače, Miroslav i Marko Mišković otuženi su sa još devet osoba da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Pripremno ročište u tom procesu nastavlja se sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи