Читај ми!

Saslušan Vladimir Ilić zbog Štedionice

Funkcioner URS-a i nekadašnji direktor Poreske uprave Vladimir Ilić saslušan je u vezi s navodnim zloupotrebama u Nacionalnoj štedionici.

Poslanik URS-a i nekadašnji direktor Vladimir Ilić saslušan je u policiji u svojstvu građanina u vezi sa prodajom Nacionalne štedionice. Pre dva dana saslušan je i Mlađan Dinkić.

Ilić je agenciji Beta rekao da je u policiji bio sat i po do dva, ali da nije mogao da kaže šta je bilo pre osam godina jer se svega ne seća.

"Ne raspolažem dokumentacijom na osnovu koje bih mogao da dam adekvatne odgovore", rekao je Ilić.

Dodao je da bi, uz dokumentaciju Poreske uprave i Ministarstva finansija, mogao da vidi o čemu se radi.

Pre dva dana u policiji je u okviru istrage o Nacionalnoj štedionici čija je privatizacija jedna od 24 sporne, saslušan bivši guverner Narodne banke Srbije i predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je danas na sajtu URS-a objavio dokument koji je zaveden kao službena beleška, gde objašnjava o čemu je govorio u policiji na saslušanju.

Nakon što je u policiji dao izjavu, Mlađan Dinkić je rekao da je tu dao izjavu kao građanin, kao svedok u vezi sa Nacionalnom štedionicom, da mu je savest apsolutno čista i da je veoma zadovoljan što je posle 12 godina dobio priliku da državnim organima razbije neke zablude koje su imali o Nacionalnoj štedionici.

"Pozvan sam da razjasnim taj slučaj i više od četiri sata sam, na moje insistiranje, objašnjavao zašto je formirana Nacionala štedionica", rekao je Dinkić posle izlaska iz policije i naveo da je mnogo toga uspešno urađeno njenim formiranjem.

Tada je najavljeno i da će osim Dinkića izjavu o slučaju Nacionalne štedionice dati i Ilić i Vesna Arsić, nekadašnja Dinkićeva najbliža saradnica u Ministarstvu finansija.

Ilić je u sredu boravio u Azerbejdžanu, gde je sa još nekoliko poslanika pratio predsedničke izbore u toj zemlji.

Nacionalna štedionica, osnovana 2002. godine, koristila je deo prostora bivšeg Zavoda za obračun i plaćanja kada je ta služba rasformirana i platni promet je prebačen u banke.

Toj novoosnovanoj banci bio je dodeljen posao isplate stare devizne štednje, a 2005. godine nju je od akcionara, među kojima je bila i država Srbija, kupila grčka banka EFG.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво