Читај ми!

Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi

Uhapšeno deset članova organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno prebacivala osobe sa područja Kosova i Metohije, Sirije i afro-azijskog regiona na područje EU. Njihovo saslušanje je u toku, nakon koga će Tužilaštvo odlučiti o daljem postupku.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su deset članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su u Mađarsku ilegalno prebacili više državljana Srbije sa područja Kosova i Metohije, kao i Sirije i drugih afro-azijskih zemalja.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da će Tužilaštvo nakon saslušanja, koje je u toku, odlučiti o daljim koracima.

Privedeni su Dragan Čeleketić, Beki Fazliju, Mirjan Isakov, Marijana Hromček, Timea Čonka, Radovan Berar, Igor Pejaković, Sebadin Dobreva, Željko Dimović i Nebojša Mladenović.

Protiv njih je policija istovremeno podnela krivičnu prijavu zbog krivčnih dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Prema navodima krivične prijave, postoji sumnja da je Dragan Čeleketić osnovao organizovanu kriminalnu grupu, koja je organizovala ilegalni prelazak granice Srbije sa Mađarskom za oko 30 osoba radi njihovog odlaska u zemlje EU. Za ove usluge naplaćivan je iznos do 3.500 evra po jednom migrantu.

Policija je ranije saopštila da se sumnja da je Čeleketić dogovarao sa licima iz Subotice ili KIM ilegalno prebacivanje migranata preko državne granice sa Mađarskom, sa ciljem njihovog daljeg odlaska ka zemljama EU.

Potom bi angažovao pripadnike grupe da ilegalne migrante sa područja Preševa ili Bujanovca odvezu do Subotice krećući se rutom duž autoputa E75.

Skrivali su ih na više lokacija u Subotici, sve dok ne bude određeno vreme za njihovo ilegalno prebacivalje.

Prebacivalje stranih državljana rađeno je noću, peške, zelenim pojasom granice Srbije i Mađarske, u rejonu mesta "Makova sedmica" na području Srbije i mesta Aštokhalom u Mađarskoj.

Nakon razmene podataka u paralelnoj policijskoj istrazi srpske i mađarske policije, 24. avgusta ove godine, mađarska policija je na svojoj teritoriji, odmah po ilegalnom prelasku državne granice, prilikom pokušaja transporta ilegalnih migranata, uhapsila dva lica koja su bili vozači i u dva vozila pronašla devet sirijskih državljana ilegalno prebačenih iz Srbije.

Međunarodna akcija je sprovedena u saradnji UKP-a sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i sa nadležnim policijskim službama Mađarske zaduženim za sprečavanje ilegalnih migracija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво