Euleks: Nagrada za informaciju o ubistvu

Za informaciju koja će omogućiti hapšenje ubice carinika Euleksa Audrijusa Šenavičijusa, ta misija ponudila nagradu od 27.500 evra. Na rasvetljavanje ubistva angažovano 20 istražitelja Euleksa koji tesno sarađuju sa pripadnicima Kosovske policije.

Misija EU na Kosovu ponudila je nagradu od 27.500 evra ili tri miliona dinara za informaciju koja će omogućiti hapšenje ubice pripadnika te misije Litvanca Audrijusa Šenavičijusa.

Euleksov tužilac Paskal Persons apelovao je na svakog ko ima bilo kakve informacije u vezi sa ubistvom da ih podeli sa policijom.

"Ako ste nešto neobično videli, bez obzira na to koliko to može biti, prema vašem mišljenju, malo ili beznačajno, molim vas da to prijavite bilo lokalnoj policiji, bilo Euleksu na broj telefona 038 78 65 65. Sve što kažete biće tretirano vrlo poverljivo", rekao je Persons.

Regionalni komandir Kosovske policije Nenad Đurić kaže da je policija odlučna da učestvuje u rešavanju slučaja ubistva pripadnika Euleksa.

"Kosovska policija uspostavlja kontrolne punktove i ide od vrata do vrata na području na kojem se zločin dogodio, radi ispitivanja da li je neko video nešto što može biti povezano sa zločinom", rekao je Đurić.

Tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Endrju Karnej rekao je da su istražitelji iz radnog tela za Mitrovicu, na dan ubistva pojačani timom iz jedinice Euleksa za istragu organizovanog kriminala.

Na rasvetljavanju ubistva carinika Euleksa Audrijusa Šenavičijusa angažovano je 20 istražitelja Euleksa, a tim istražitelja tesno sarađuju sa pripadnicima Kosovske policije.

Načelnik Specijalnog tužilaštva Kosova Džonatan Ratel rekao je da je Specijalno tužilaštvo preuzelo tu istragu, jer spada u njegovu izričitu nadležnost kao krivično delo izvršeno nad međunarodnim službenikom na Kosovu.

Šenavičijus, koji je bio Euleksov carinik, ubijen je u zasedi 19. septembra na putu Kosovska Mitrovica - Raška, u mestu Balaban na severu Kosova, kada je nepoznata osoba iz zasede pucala na dva vozila misije Euleksa koja su se kretala ka prelazu Jarinje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара