Читај ми!

Ognjenoviću produžen pritvor

Bivšem generalnom direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i njegovim saradnicima produžen pritvor za još dva meseca zbog opasnosti od bekstva, odlučio Apelacioni sud. Prema toj odluci, kojom je potvrđeno rešenje Specijalnog suda, pritvor može trajati najduže do 15. novembra.

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je bivšem generalnom direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću, osumnjičenom za zloupotrebe u toj farmaceutskoj kući, produžen pritvor za još dva meseca zbog opasnosti od bekstva.

Pritvor je iz istog razloga produžen i njegovim saradnicima Željku Jovoviću, Ljubici Prici i Milanu Vladoviću.

Po toj odluci, kojom je potvrđeno rešenje Specijalnog suda u Beogradu, pritvor može trajati najduže do 15. novembra, precizirala je Piljićeva.

Prema nalazu Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenih u slučaju njihovog puštanja na slobodu, jer istraga još nije završena, a imovinska korist za koju se terete nije nađena.

Prema stavu suda, postoji bojazan da novac, kontakti i nepokretnosti koje poseduju u inostranstvu iskoriste za bekstvo.

U dosadašnjem toku postupka ispitano je 80 svedoka, veštačenje su izvršili veštaci građevinske i mašinske struke, kao i veštaci tehnološko-metalurške struke, dok ekonomsko-finansijsko veštačenje još nije završeno.

Piljićeva je napomenula da je Apelacioni sud zaključio da iz spisa predmeta proizlazi postojanje osnovane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela koja su im naredbom za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal stavljena na teret.

"Sve te okolnosti, kao i činjenica da protivpravna imovinska korist za koju su okrivljeni osnovano sumnjivi da su je pribavili nije pronađena i oduzeta od njih, prema nalazu Apelacionog suda, predstavljaju osobite okolnosti koje ukazuju na to da bi iskorišćavanjem novčanih sredstava koja su ostala u zemlji i novčanih sredstava koja se nalaze na računima u stranim bankama mogli iskoristiti za bekstvo", navodi se u odluci suda.

Prema stavu Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud imao u vidu i činjenicu da bi oni kontakte koji imaju van Srbije kao i nepokretnosti čiji su vlasnici, a koje se nalaze van teritorije RS, mogli takođe iskoristiti za bekstvo.

Oni su uhapšeni sredinom maja, a tužilaštvo protiv njih i još šest osumnjičenih vodi istragu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u "Galenici" kojima je ta kompanija oštećena za 12 miliona evra.

Početkom septembra, protiv Ognjenovića pokrenuta je još jedna istraga kao i protiv dvoje njegovih saradnika zbog sumnje da su naneli štetu tom preduzeću za više od 3,3 milijarde dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво