Читај ми!

Nova hapšenja u aferi "Galenika"

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe u preprodaji lekova "Galenike", saznaje RTS. Uhapšen je vlasnik firme "Bg farm" Mladen Gazikalović i troje njegovih saradnika, kao i bivši pomoćnik generalnog direktora "Galenike" Dragan Šebrek. Sumnja se da je "Galenika" oštećena za 34 miliona evra.

23.20 - Završeno saslušanje petoro osumnjičenih, potvrđeno RTS-u. U četvrtak će biti saslušan bivši direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, posle čega će biti doneta odluka o pokretanju istrage i eventualnom pritvoru za osumnjičene.

14.53 - U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku su saslušanja četovoro osumnjičenih, saopštio je tužilac Miljko Radisavljević.

11.40 - Svi uhapšeni privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe u preprodaji lekova "Galenike", saznaje RTS. Sumnja se da je "Galenika" u tim poslovima oštećena za više od 34 miliona evra. 

Uhapšen je vlasnik i direktor privrednih društava "Bg Farm", "Remedi grup" i "Akrobiotika" i Zdravstvene ustanove Apoteka "Higija farm" Mladen Gazikalović.

Privedeno je i troje funkcionera Gazikalovićevih preduzeća - zamenica direktora privrednog društva "Bg Farm" Milica Mirković, direktorka "MG Remedi grup" Dragica Šutić i Miroslav Jović, odgovorni u Zdravstvenoj ustanovi Apoteka "Higija Farm".

Njih četvoro osumnjičeni su za zloupotrebe položaja i pranje novca.

Među uhapšenima je i bivši pomoćnik generalnog direktora "Galenike AD" Dragan Šebrek.

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši generalni direktor "Galenike AD" Nenad Ognjenović, koji je od ranije u pritvoru.

Petoro uhapšenih saslušani su večeras u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a Nenad Ognjenović biće saslušan sutra ujutru, posle čega će biti doneta odluka o pokretanju istrage i eventualnom pritvoru za osumnjičene.

Gazikalović, Mirković, Šutić i Jović su od 2008. do 2011. godine, posle prijema robe iz "Galenike" istu prodavali kupcima - zdravstvenim i apotekarskim ustanovama, a novac dobijen od prodaje nisu plaćali "Galenici".

Na taj način, firmama za koje su radili pribavili su korist od oko 34 miliona evra, za koliko je oštećena "Galenika".

Kako RTS saznaje, istražni organi sumnjaju i da je dodatna šteta za "Galeniku" nastala zbog toga što se obavezala da vraća dugove "BG farma".

Kada su menice "BG farma" stizale na naplatu, banke su skidale novac sa "Galenikinih" računa jer na računima Gazikalovićeve kompanije nije bilo sredstava.

Osumnjičeni su privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

U policiji kažu da to nije kraj. Nastaviće rad na rasvetljavanju svih krivičnih dela koja su, kako sumnjaju, učinili menadžment i druge odgovorne osobe u "Galenici".

Radna grupa Uprave kriminalističke policije krajem januara je preuzela istragu o zloupotrebama u "Galenici", koja je u tom trenutku imala dugove od 180 miliona evra. 

U maju su pripadnici UKP uhapsili osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju "Galenike".

Pored osam tada uhapšenih, među kojima je i bivši direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i bivši generalni direktor "Velefarm" holding kompanije Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić, pod čijem kontrolom su poslovala preduzeća u okviru "Habit grupe".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво