Читај ми!

Osnovci pretukli profesora u Novom Sadu

Profesora matematike Ivana Janeša iz Novog Sada u nedelju uveče pretukla grupa napadača starosti 12 do 15 godina, koji su mu ukrali bicikl, ranac i fotoaparat.

Grupa osnovaca pretukla je nastavnika matematike Ivana Janeša u nedelju uveče dok je u parku čekao ženu i dete. Profesor tvrdi da su ga napali dečaci stari između 12 i 15 godina i to bez ikakvog povoda, a potom su ga i opljačkali.

Uobičajeno nedeljno popodne, za novosadskog profesora matematike pretvorilo se u košmar. Napumpao je gumu na biciklu, kupio piće, seo na klupu i čekao porodicu u parku kraj Železničke stanice. Grupa dečaka prvo ga je pitala "koliko je sati".

"Onda samo jedan najmanji od njih - 'znaš nekog pedera' i onda svi odjednom - 'a ti si peder', onda su me opkolili i počeli da šutiraju. Posle su me šutirali jedno 15 do 20 minuta, oborili na zemlju, uzeli biciklu, ranac sa loptom i fotoaparatom", kaže Ivan Janeš.

Ivan je pokušao je da pobegne, ali nije uspeo i ističe da najmanji od napadača vikao "daj ja da ga šutnem".

"I onda ja kako sam vikao 'upomoć, upomoć' i otišli su negde i ja posle toga odmah pozvao policiju", kaže Janeš.

Napad na profesora policija je okarakterisala kao razbojništvo. A posledice razbojništva su slomljen nos, oštećen vid, nagnječenja i modrice.

"Policija, prvo što me je pitala da li su navijači. Rekao sam da nisu, deca su. Dete mi raste u ovom gradu, šta treba da očekujem", kaže Ivan Janeš.

Na incident u Novom Sadu reagovali su Gejstrejt alijansa i Jukom, koji ukazuju da nije prvi put da ljudi stradaju zbog pretpostavljene seksualne orijentacije i predrasuda da LGBT izgledaju i ponašaju se na određeni način.

Psiholozi potvrđuju da je nasilje sve učestalije, ali i brutalnije.

"Kvalitet nasilja je sve suroviji, mi smo postali nasilno društvo, to je problem", ukazuje Vladan Beara, psiholog.

Društvo je nasilnije, a kriminalci su sve mlađi. Tokom prošle godine samo u Novom Sadu maloletnici su počinili gotovo 600 krivičnih dela.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво