Читај ми!

Valjevo, privedena dvojica policajaca

Zbog sumnje da su uzimali mito od narko-dilera Unutrašnja kontrola MUP-a privela dvojicu čelnika kriminalističke policije u Valjevu. Direkcija policije podržava Sektor unutrašnje kontrole u borbi protiv kriminala, korupcije i zloupotreba u MUP-u, rekao direktor policije Milorad Veljović.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a priveo je šefa Odseka Policijske uprave Valjeva za suzbijanje kriminaliteta Dejana Subotića i vođu grupe te uprave za suzbijanje narkomanije Milana Ćulašića, saznaje RTS.

Oni se, prema nezvaničnim informacijama, sumnjiče da su od valjevskih narko-dilera uzimali mito kako bi ih zaštitili od policijskih istraga.

Prema podacima Sektora unutrašnje kontrole, Subotić i Ćulašić su od petorice dilera uzimali u proseku po hiljadu i po evra mesečno da ih zaštite od hapšenja, upozoravajući ih na istrage koje se vode protiv njih.

Sektor unutrašnje kontrole je do podataka došao tako što su uhapšeni dileri pristali na svaki vid saradnje, jer, kako saznajemo, posle hapšenja od Subotića nisu dobili nikakvu pomoć.

Povodom hapšenja policijskih službenika, direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da Direkcija policije pruža potpunu podršku Sektoru unutrašnje kontrole u borbi protiv kriminala, korupcije i zloupotreba u MUP-u.

Direkcija policije je i u ovom slučaju pružila maksimalnu pomoć i podršku Sektoru unutrašnje kontrole kako bi se iskorenili kriminal i korupcija u sopstvenim redovima, rekao je Veljović i istakao da policija mora biti primer u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i da svi oni koji se ponašaju mimo zakona ne mogu biti njeni pripadnici.

Veljović je napomenuo da je o akciji Sektora unutrašnje kontrole bio obavešten od načelnika Uprave kriminalističke policije, kao i da su Sektoru pružili punu podršku da ovaj slučaj sprovede do kraja.

Tom akcijom nije stavljena tačka na obračun protiv korumpiranih pripadnika policije, rekao je direktor policije i poručio da će uspešnost u borbi protiv kriminala i korupcije biti povod i ocena da se u određenom broju policijskih uprava izvrše određene kadrovske promene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се