Читај ми!

Hapšenje zbog pretnje Vučiću

Uhapšena osoba koja je u četvrtak na svojoj Fejsbuk stranici pozvala na ubistvo vicepremijera Aleksandra Vučića i ponudila novac onome ko to učini. Dalji potezi zavisiće od Tužilaštva, rekao za RTS direktor policije Milorad Veljović. Kako prenosi "Mondo", pretnju je postavio Pavle Ćosić, novinar lista "Pečat", koji tvrdi da nije uhapšen već da je bio na infomativnom razgovoru.

Beogradska policija uhapsila je osobu koja je u četvrtak na svojoj Fejsbuk stranici pozvala na ubistvo prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, i ponudila novac onome ko to učini.

Direktor policije Milorad Veljović kaže za RTS da je ta osoba danas privedena i da će dalji potezi zavisiti od Tužilaštva.

"S obzirom na to da se na Fejsbuku pojavila ozbiljna pretnja upućena štićenoj ličnosti, ne samo u smislu pretnje nego i nuđenja novca da se likvidira određena štićena ličnost, policija je pronašla to lice, privela ga i mi ćemo dalje preduzimati mere u skladu sa zakonom, odnosno u dogovoru sa Tužilaštvom", kaže Veljović.

Prema njegovim rečima, Vučić je tražio od policije da ne preduzima nikakve mere prema navedenoj osobi.

"Mi ćemo poštovati zakon i u skladu sa tim preduzimati određene mere", rekao je Veljović.

Kako prenosi portal Mondo, osoba koju je policija privela je Pavle Đosić, novinar lista Pečat.

"Samo da vam javim da nisam uhapšen, kao što javljaju mediji. Problematičan status je napisan u poremećenom stanju svesti, to je istina, ali sam ga izbrisao vrlo brzo", objavio je Ćosić na svom Fejsbuk profilu.

Đosić kaže da mu nije bilo ni na kraj pameti da naruči ubistvo ili da ubije Vučića, prenosi Mondo.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво