Читај ми!

Prijave protiv 15 zaposlenih u KCS

Zbog zloupotreba u dopunskom radu, Klinički centar Srbije podneo krivične prijave protiv 15 zaposlenih. Prijavom obuhvaćeni Đorđe Bajec, Miodrag Ostojić, Branko Beleslin i Petar Đukić.

Klinički centar Srbije podneo je javnom tužilaštvu krivične prijave protiv 15 zaposlenih, zbog sumnje da su, prijavljivanjem dopunskog rada, tu ustanovu oštetili za oko 2,1 milion evra.

Pomoćnik direktora KCS Jovan Atanasijević rekao je na konferenciji za novinare da je  lažni dopunski rad prijavljivan na klinikama za kardiologiju i kardiohirurgiju KCS tokom 2011. godine.

"Potražuju nam 217.402.020 dinara za operacije koje su prikazivane da su rađene u dopunskom radu, a obavljane su u radno vreme", rekao je Atanasijević.

Krivičnom prijavom su po službenoj odgovornosti obuhvaćeni i tadašnji direktor KCS Đorđe Bajec, direktor Klinike za kardiologiju Miodrag Ostojić i njegov zamenik Branko Beleslin, a sa Klinike za kardiohirugiju tadašnji direktor Mile Vraneš i zamenik Petar Đukić koji je sada u penziji. 

Prijavljen je lažni dopunski rad i oko 170 dodatnih intervencija na Klinici za kardiohirurgiju i tri hiljade intervencija na Klinici za kardiologiju. 

Reč je o intervencijama koje nisu hitne, ali se na njih dugo čeka.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je da su te intervencije obavljane u toku radnog vremena, a prijavljivane kao dopunski rad. Procenjuje se da su mesečno na taj način uzimali od pet do šest hiljada evra.

Za neke od intervencija zabeleženo je da su obavljene na klinici u Nišu, ali po redovnom rasporedu lekari su bili u Beogradu.

"Na javnom tužilaštvu je da predloži kaznene mere, a možda preporuči i suspenziju onih koji rade", rekao je Ristić i dodao da kriminalistička policija provereva oblast javnih nabavki KCS.

"Godišnje se obavi oko 700 javnih nabavki", rekao je direktor KCS i naveo da mu je čudno što se stotine hiljade evra izdvajaju za održavanje pojedinih uređaja.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије