Sprečeno krijumčarenje eksploziva

Policija kod Batočine presekla lanac krijumčarenja eksploziva iz rudnika Resavica u Krepoljinu. Zaplenjeno 103 kilograma eksploziva i 300 detonatorskih kapisli. Uhapšene tri osobe.

Kragujevačka kriminalistička policija je, nakon višemesečnog operativnog rada, noćas zaplenila 103 kilograma eksploziva i 300 elektronskih detonirajućih kapisli kod Batočine, potvrdio je za RTS načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović.

Eksploziv je pronađen u putničkom vozilu ''mazda'' i bio je namenjen za prodaju.

Prema saopštenju policije, tom prilikom, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su braća Slađan P. (33) i Senad P. (31), kao i Miodrag Š. (41) iz Žagubice.

Sumnja se da su Slađan P. i Miodrag Š, iz magacina rudnika Krepoljin, u kome su zaposleni, ukrali 103 kilograma eksploziva i 300 elektronskih detonirajućih kapisli.

Putničko vozilo ''mazda'', kojim su prevozili eksploziv i kapisle, kragujevački operativci sačekali su na naplatnoj rampi kod Batočine.

Prethodno je zaustavljeno vozilo kojim je upravljao Senad P, kome je za naknadu od 100 evra zadatak bio da Slađana P. i Miodraga Š. obaveštava o policijskim patrolama na koje naiđe na putu, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 31. jul 2013, 19:55)
anonymous [neregistrovani]

Kradja jeste

...ali sta je namera takve kradje?! Cestitke operativcima koji su uspeli da zaustave ovu trojku.

(sreda, 31. jul 2013, 09:48)
anonymous [neregistrovani]

nije nego

kolko se ja razumem u srpski jezik to se naziva kradja.