Uhapšeni napadači na novosadskog policajca

Zbog sumnje da su 8. jula u Novom Sadu pokušali da ubiju policajca, koji je na anonimni poziv građana došao da spreči pljačku "Poštanske štedionice", policija uhapsila četiri osobe. Osumnjičeni uz krivičnu prijavu sprovedeni istražnom sudiji.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a uhapsili su četiri osobe zbog osnova sumnje da su 8. jula pokušali da ubiju policajca u Novom Sadu, kao i za krivično delo razbojništvo.

Pre 15. jula slobode su lišeni Dejan Kostadionovski (39) iz Kumanova, Milan Aleksić (31) iz Prokuplja, Gajo Savić (30) iz Valjeva i Nataša Ilić Kostadionovski (35) iz Kumanova, piše u saopštenju.

Osnovano se sumnja da su oni 8. jula u Novom Sadu izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, nad policijskim službenikom PU Novi Sad koji je došao na anonimni poziv građana da se tri lica pripremaju za izvršenje razbojništva u "Poštanskoj štedionici".

Kada je policajac pokušao da ih legitimiše, oni su ga razoružali uz pretnju pištoljem, oduzeli mu službeni pištolj, oborili ga na zemlju i nastavili da ga šutiraju po glavi i telu.

Dok je ležao na zemlji, ispalili su hitac kojim ga nisu pogodili, uzeli mu ključeve od službenog vozila i udaljili se u nepoznatom pravcu, navodi se u saopštenju.

Kako piše, ova grupa sumnjiči se i da je 15. jula u menjačnici "AL-5" izvršila krivično delo razbojništvo i uzela 7.350 evra.

"Prilikom pretresa kuće u okolini Leskovca, koju je kupila Ilić Kostadionovski, a u kojoj su se skrivali, pronađena je veća količina novca, tri pištolja, municija, pancir, 15 komada lomilica za brave, falsifikovana dokumenta i vozila", ističe se u saopštenju.

Proverama je utvrđeno da je Dejan Kostadionovski koristio lažni identitet na ime Dejan Krstevski i da za njim postoji raspisana međunarodna poternica Interpola Skoplje, dok za Savićem postoji centralna poternica Okružnog suda u Beogradu.

Ova grupa je uz krivičnu prijavu juče sprovedena dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, koji im je odredio pritvor od 30 dana.

Akcija je sprovedena u saradnji sa policijskim upravama Leskovac i Novi Sad i Višim tužilaštvom u Leskovcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи