Читај ми!

Uhapšeni saučesnici pritvorenog žandarma

Policija uhapsila dve osobe zbog sumnje da su pomogli pripadniku Žandarmerije Aleksandru Krstiću, za koga se sumnja da je ubio i zapalio dvojicu mladića u okolini Jagodine. Krstiću je istražni sudija suda u Kraljevu posle saslušanja odredio pritvor.

Goran Dabić i Ivana Radivojević iz Kragujevca uhapšeni su zbog sumnje da su pomogli pripadniku Žandarmerije Aleksandru Krstiću, osumnjičenom za ubistvo dvojice mladića iz Jagodine. Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Policija navodi da je Dabić (22) iz Kragujevca osumnjičen za "teško ubistvo pomaganjem", kao i Ivana Radivojević (27) iz Beloševca zbog "pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela".

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon kojeg će, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu.

Kako RTS nezvanično saznaje, Krstić je nekoliko dana pre ubistva Dabiću, koji mu je bio saizvršilac u ubistvu, izneo plan zločina. Njih dvojica su bili zajedno u kolima pokojnih mladića.

Pošto ih je ubio, Krstić je pozvao svoju nevečanu suprugu Ivanu Radivojević, a ona je na mesto ubistva donela šatorsko krilo i benzin kojim su zapalili žrtve.

Radivojevićeva je donela šatorsko krilo kojim su pokrivena tela, a zatim je džipom išla ispred njih, kako bi ih obavestila ukoliko primeti policiju, navodi se u saopštenju policije.

U mestu Ratkovac, osumnjičeni žandarm je polio benzinom tela, nakon čega su ih zapalili, a onda su se sve troje osumnjičenih odvezli kod Radovojevićeve gde su svoju garderobu sa tragovima krvi zapalili u peći.

Krstić je uhapšen zbog sumnje da je ubio i zapalio Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića, a posle saslušanja u Višem sudu u Kraljevu gde se branio ćutanjem, istražni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana.

Policija je ranije saopštila da je Krstić dugovao novac Nedeljkoviću i da ga je pozvao da mu pokaže jedan automobil koji je, navodno, nameravao da mu da na ime duga.

Nedeljković je Srđana Tomića zamolio da pođe sa njim i da ga svojim automobilom odveze do Kragujevca.

Posle susreta u Kragujevcu, Krstić ih je uz pretnju oružjem primorao da se odvezu na područje sela Zakuta kod Kraljeva, gde ih je ubio pucnjima u glavu.

Krstić je posle zločina odvezao tela i automobil do mesta Ratković u opštini Rekovac i zapalio ih kako bi prikrio tragove.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи