Читај ми!

Teška nesreća na auto-putu

Dve osobe teško, a tri lakše povređene kada je na auto-putu kod sela Mihajlovac autobus sa češkim državljanima udario u kamion. Teško povređeni putnici zbrinuti u Urgentnom centru u Beogradu. Vozaču kamiona određeno policijsko zadržavanje.

Pet osoba je povređeno, od kojih dvoje teže, u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila  na niškom auto-putu kod Smedereva, kada je autobus sa češkim državljanima udario u kamion. Još jedna nesreća, u kojoj su dve osobe poginule, dogodila se na auto-putu kod Smederevske Palanke.

Dva putnika sa teškim povredama zbrinuta su u Urgentnom centru u Beogradu, dok je troje lakše povređenih zbrinuto u smederevskoj bolnici.

Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar rekao je da je jedan pacijent 1965. godište, sa ozbiljnim povredama glave i grudnog koša.

"Taj pacijent je posle određene dijagnostike primljen kod nas na intenzivnu negu. Njegovo stanje je izuzetno ozbiljno. Sem povreda glave ima i ozbiljnu povredu grudnog koša", rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, drugi pacijent je 1959. godište i reč je o stranom državljaninu za koga se pretpostavlja da je vozač.

"On je kod nas primljen na ortopediju sa povredama karlice i otvorenim prelomom potkolenice. Za sada je dosta stabilniji od ovog prethodnog pacijenta, ali i kod njega su izuzetno ozbiljne povrede", rekao je Lončar.

Nesreća se dogodila kada je autobus sa češkim turistima, koji su se vraćali sa letovanja u Turskoj, naleteo na kamion koji je prevozio drva.

Prema prvim informacijama, kamion se iz zaustavne trake uključivao u saobraćaj krećući se brzinom od 30 kilometara na čas, dok se kazaljka na autobusu zaustavila na 100 kilometara na čas.

Policija nije zetekla vozača kamiona koji se pojavio tek po završetku uviđaja i njemu je određeno policijsko zadržavanje.

Iz Češke je krenuo autobus po putnike koji su noćas doživeli saobraćajnu nesreću, saopštilo je češko Ministarstvo spoljnih poslova, a povređene Čehe u Urgentnom centru posetila je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво