Читај ми!

Sukob Albanaca i Žandarmerije

Šest Albanaca ranjeno na administrativnoj liniji sa Kosovom u selu Borovac u oružanom sukobu sa pripadnicima Žandarmerije, izjavio komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.

Pripadnici Žandarmerije sukobili su se večeras u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom sa naoružanim Albancima sa Kosova koji su krali šumu i tom prilikom je ranjeno šest Albanaca.

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da je oko 19 časova u rejonu sela Borovac u opštini Kuršumlija na patrolu Žandarmerije iz dva pravca otvorena vatra iz automatskog vatrenog oružja.

Dikić je rekao da su pripadnici Žandarmerije adekvatno odgovorili na oružani napad i da po njih nema posledica, a da "informacije Kosovske policijske službe ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti".

Prema njegovim rečima, obezbeđeno je lice mesta, uviđaj će izvršiti nadležno pravosudni organi, a o događaju su obavešteni oficiri za vezu Euleksa i Kfora.

Komandant Žandarmerije je rekao da je "na mestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora".

Inače, ovo je treći oružani incident u ovom selu u proteklih desetak dana. 

Predsednik Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević izjavio je da se u zaseoku Borovac u 19 sati čula pucnjava koja je trajala negde oko trideset minuta.

"Posle toga Žandarmerija je blokirala ceo pravac gde se desio sukob, pošto su pripadnici albanske nacionalnosti prešli administrativnu liniju i krali šumu", rekao je Milošević.

Kosovski elektronski mediji prenose da su četvorica Albanaca ranjena u oružanom incidentu koji se dogodio u ataru sela Mirovac, u opštini Podujevo.

Prema tim izveštajima, u incidentu je došlo do razmene oružane vatre između grupe Albanaca sa kosovske strane, koji su se nalazili u seči drva, i neidentifikovane grupe sa srpske strane. 

Policija je do sada potvrdila ranjavanje samo dvojice Albanaca, od kojih jednog teže. Obojica su prebačena u Kliničko-bolnički centar u Prištini, jedan od njih je lakše ranjen u nogu, dok je drugi ranjen teže, u grudi.

U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi veoma uznemireni i uplašeni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво