Читај ми!

Određen pritvor za osumnjičene u "Galenici"

Pritvor od 30 dana određen bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i za još šest osumnjičenih za zloupotrebe u "Galenici".

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor od 30 dana bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i za još šestoro osumnjičenih za zloupotrebe u Galenici.

Pritvor je određen Miodragu Jeremiću, Draganu Pavloviću, Goranu Orliću, Željku Jojoviću, kao i Ljubici Prici i Milanu Vladoviću.

Prethodno je Tužilaštvo naredilo i sprovođenje istrage zbog sumnje da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, za falsifikovanje službene isprave, pranje novca i utaju poreza.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je za RTS da će odluka o predlogu Tužilaštva za određivanje pritvora Dragoljubu Vučićeviću biti doneta naknadno.

Prema rečima Radisavljevića, Sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor Željku Birmačnevičiću, a Tužilaštvo je izdalo "naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na Željka Birmančevića kome se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela falsifikovanje službene isprave".

Takođe, veštaci su nakon dva veštačenja utvrdili da je Radoslav Sekulić, koji je u bolnici, privremeno nesposoban da učestvuje u krivičnom postupku, rekao je Radisavljević i dodao da će uskoro biti obavljeno novo veštačenje.

Osam osumnjičenih uhapšeno je u subotu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u "Galenici" kojima je ta kompanija oštećena za 12 miliona evra. Istraga se nastavlja, jer se procenjuje da su ukupni gubici Galenike viši od 100 miliona evra.

Protiv Sekulića se već vodi istraga u predmetu "Agrobanka", a Dragoljub Vučićević u subotu nije pronađen na adresi na kojoj stanuje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво