Читај ми!

Sudar vozova u Beogradu, 22 povređena

U sudaru putničkih vozova, u tunelu "Tošin bunar" u Beogradu, povređena 22 putnika, među kojima i petogodišnja devojčica. Niko nije životno ugrožen. "Železnica Srbije" formirale posebnu komisiju, koja treba da utvrdi uzroke sudara.

Voz koji je iz Beograda saobraćao ka Novom Sadu u 13.30 udario je u železničkom tunelu "Tošin bunar" u Beogradu u drugi voz, koji je bio zaustavljen zbog kvara, a kretao se ka Šidu. U sudaru su povređena 22 putnika, među kojima je i jedno dete, a niko nije životno ugrožen.  

Još nema zvaničnih informacija kako je uopšte došlo do kvara voza, koji je stajao u tunelu. Istraga je u toku, a prema nezvaničnim informacijama, voz je ostao bez napajanja.

Povređeni su zbrinuti u Urgentnom centru, ortopedskoj klinici na Banjici i u Kliničko-bolničkom centru - Zemun. Najviše povređenih, njih 13 je u Urgentnom centaru.

Šef dežurne hiruške ekipe Urgentnog centra doktor Goran Kaljević rekao je da je reč o lakšim telesnim povredama.

"Svi pacijenti su trenutno na dijagnostičkim procedurama, neki od njih su dijagnostički obrađeni, jer je konstatovano da se radi o lakim povredama i pušteni su na kućno lečenje. A jedan broj je još uvek na dijagnostičkim procedurama i najverovatnije će i oni biti pušteni na kućno lečenje", rekao je doktor Kaljević.

U Železnicama Srbije nisu mogli da kažu šta je uzrok sudara vozova. Portparol "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević rekao je da činjenica da je voz stajao u tunelu.

Prema njegovim rečima, generalni direktor Železnica odmah je formirao posebnu komisiju čiji je zadatak da najhitnije utvrdi uzrok i odgovornost za ovaj događaj.

On je rekao i da će o rezultatima rada komisije javnost biti odmah obaveštena.

"U ovom trenutku nemamo tehničke detalje kako se dogodila nesreća i zašto je do toga došlo. Stav Železnice Srbije i njenog poslovodstva je da se po završetku istrage i po utvrđivanju svih činjenica one odmah budu dostupne i medijima i javnosti", kaže Stanisavljević.

Načelnica za vanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić istakla je da, na sreću, posle sudara nije izbio požar, što je u takvim situacijama čest slučaj.

Ona je naglasila da ovakva vrsta intervencija svakako zahteva opsežnu istragu.

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji je odmah došao na mesto sudara, rekao je da se nada efikasnoj istrazi o okolnostima pod kojima je došlo do sudara vozova.

Antić je pohvalio nadležne službe zbog efikasne intervencije, ali je ukazao da je današnji događaj pokazao da "neke stvari škripe u sistemu, kao na primer da ekipe Hitne pomoći nemaju potrebne lampe za delovanje u tunelima".

Železnički saobraćaj dva sata je bio u potpunom prekidu.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво