Читај ми!

Širi se požar kod Priboja

Požar koji je pre nedelju dana izbio u okolini Priboja, proširio se i zahvatio oko 150 hektara niskog rastinja i četinarske šume u teško pristupačnom terenu. Apel građanima da ne pale travu i nisko rastinje.

Vatrogasci se i dalje bore sa vatrenom stihijom u rejonu Crnog vrha kod Priboja koji se proširio prema kanjonu Uvca. Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije apeluju na građane da zbog visokih temperatura i mogućnosti izbijanja požara ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom.

Gašenje požara, pored nepristupačnog terena, otežava i jak vetar promenljivog pravca. Za sprečavanje širenja požara koriste se prirodne prepreke i radi se na izradi proseka na pojedinim mestima. Prema poslednjim informacijama, nema ugroženih objekata.

Na gašenju požara trenutno je angažovano 70 vatrogasaca-spasilaca iz Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva i Niša sa 14 vatrogasnih vozila, kao i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji su tokom popodneva izvršili 14 naleta.

U aktivnostima učestvuje i 15 radnika šumskog gazdinstva Prijepolje JP "Srbijašume" sa svojom mehanizacijom i terenskim vozilima.

Tokom popodneva ugašena su dva požara, u mestu Klik, opština Prijepolje i u mestu Jarmovac, opština Priboj, ali vatrogasno-spasilačke ekipe iz preventivnih razloga redovno obilaze teren koji je bio zahvaćen požarom.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije ujedno upućuje apel građanima da u cilju sprečavanja pojave požara i izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи