Читај ми!

Hapšenja zbog zloupotreba u osiguranju

Zbog sumnje da su oštetili "Triglav" osiguranje iz Beograda za oko 700.000 evra, uhapšene tri osobe. Najavljene još tri krivične prijave.

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Beograda, na teritoriji Beograda i Kruševca uhapsili su tri osobe, a krivična prijava će biti podneta protiv još tri osobe, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Zbog tih zloupotreba, kako se sumnja, ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda oštećeno je za oko 700.000 evra.

Kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšeni su bivši generalni direktor ADO "Triglav" osiguranja Predrag Bobera (42), bivši direktor sektora za prodaju osiguranja u ADO "Triglav" Nenad Kačarević (37) i vlasnica Agencije "Auto Spasić" Maja Spasić (40).

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni i državljanin Velike Britanije, bivši prokurista u ADO "Triglav" Jan Heroks (60), koji više ne boravi u Srbiji, bivši pomoćnik direktora sektora u službi za osiguranje motornih vozila Božidar Slavković (35) i vlasnik SZUR "Bambi TXFM" iz Vranja Boban Mitić (30), koji se nalazi u bekstvu.

Osumnjičeni Predrag Bobera, Jan Heroks, Nenad Kačarević i Božidar Slavković kao odgovorna lica u ADO "Triglav" zaključili su više fiktivnih ugovora sa Bobanom Mitićem između ADO "Triglav" kao zakupoprimca i vranjanskih preduzeća "Bambi TXFM", "ZUR Vlada Mitić" , "Acikus","Frog" ,"Pepa", "PO Neša", kao i preduzeća "Cvajkoni", "Kozmo", "Pišta" iz Bujanovca kao zakupodavaca.

Kako se ističe, nakon što je Boban Mitić ispostavio lažne fakture ADO "Triglav" osiguranju za period od 2009. do 2012. godine, sa računa ADO "Triglav" na račune agencija iz Vranja i Bujanovca isplaćeno je 42.650.000 dinara.

Pored navedenog osumnjičeni Predrag Bobera i Jan Heroks, kao odgovorna lica u ADO "Triglav" zaključili su više fiktivnih ugovora sa Majom Spasić, između ADO "Triglav kao zakupoprimca i agencija "Auto Spasić", "Administratorka" iz Mačkovca, "Administrator", "Registracija", "Aleksandar minus" i "Coki" iz Parunovca i agencije "Auto Stanković" iz Kapidžije kao zakupodavaca.

Prema navodima policije, pošto je Maja Spasić isostavila lažne fakture ADO "Triglav" osiguranju za period od 2010. do 2011. godine sa računa "Triglav" osiguranja na račune navedenih agencija sa teritorije opštine Kruševac, isplaćeno je 22.675.000 dinara.

Na taj način osumnjičeni su Bobanu Mitiću i Maji Spasić pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 65.325.000 dinara (oko 700.000 evra) na štetu ADO "Triglav" osiguranja, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво