Hapšenja zbog malverzacija u Železari

Zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko 200.000 tona čeličnog otpada i time oštetili Železaru za 5,7 miliona evra, privedeno 14 osoba, među kojima su i odgovorna lica iz firme "Harsko metals" u Smederevu i vlasnici nekoliko privatnih preduzeća. Železara saopštila da je inicirala istragu o krađi metalnog otpada.

Policija je uhapsila 14 osoba među kojima su odgovorna lica firme "Harsko metals" i vlasnici privatnih preduzeća zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, potvrđeno je RTS-u. 

Privedeni su direktor smederevske firme "Harsko metals" Đorđe Jovanović, poslovođe firme Aleksandar Rajković, Igor Mihajlović i Milovan Novokmet, zatim radnici Miroslav Pavlović, Nebojša Petrušević i Dalibor Dimitrijević.

Uhapšeni su i Boban Crnoseljanski i Miroslav Vasić, kao i vlasnik firme "Pašer metali" Miodrag Jovanović, vlasnik firme "Ema" Goran Janićijević, vlasnik firme "Blubis" Živojin Marinković, kao i Miroslav Jovanović, dok se za direktorom firme "Ema" intenzivno traga, prenosi Tanjug. Međutim, u međuvremenu i ta osoba je uhapšena.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da su oni osumnjičeni da su u poslednjoj godini dana, otkad je Železara ponovo u vlasništvu države, nezakonito prisvojili čelični otpad iz Železare Smederevo, koje je preduzeće "Harsko metals" trebalo da preradi i vrati železari.

Železara je tako oštećena za 5,7 miliona evra. Osumnjičeni su gotovo 200 hiljada tona čeličnog otpada prodali privatnim firmama iz Smedereva za 40 hiljada evra, a železari su vratili bezvrednu šljaku.

Policija je pronašla 300 tona otpada koji je trebalo da bude izvezen u Rumuniju i Albaniju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 19. mar 2013, 10:55)
anonymous [neregistrovani]

Nemoralna sorta

Namnožili su se, opljačkali su državu,stanovništvo bacili u bedu, osramotili su ceo narod koji je slovio poštenim.

(ponedeljak, 18. mar 2013, 11:14)
anonymous [neregistrovani]

Pero

Koliko vidim u srbiji jedino siromasan narod je ostao dostojanstven i posten

(ponedeljak, 18. mar 2013, 10:14)
anonymous [neregistrovani]

sloboda

malo ko ce ostat na slobodi ako ovako bude radila policija.prakticno ko god je radio na nekoj funkciji zavrsio je u zatvoru.