Hapšenje u Smederevu

Smederevska policija uhapsila u akciji "Merkur" petnestočlanu grupu koja se bavila švercom i prodajom naftnih derivata nabavljenim sa barži na Dunavu, a prodavanim na pumpama u Smederevskoj Palanci.

U akciji "Merkur" smederevska policija uhapsila je petnestočlanu grupu koja se bavila švercom i prodajom naftnih derivata nabavljenim sa barži na Dunavu a prodavanim na pumpama u Smederevskoj Palanci.

Na konferencija za novinare u smederevskoj policiji saopšteno je da je vlasnik dve pumpe u Smederevskoj Palanci, Petar Jelić organizator celog posla.

Na automatima za točenje na tim pupmama instalirani su uređaji koji su vraćali totalizatore za količinu nafte kako bi se prikrilo pravo stanje prodatog goriva.

Uređaje je pravio jedan od članova grupe inače profesor informatike iz Velike Plane.

Prilikom pretresa pumpe i kamiona zaplenjeno je pet kamiona cisterni, 40.000 litara goriva, 35.000 evra i sva oprema koja je korišćena za nelegalni promet derivata.

Za sada je utvrđeno da je budžet Republike Srbije oštećen za 36.000.000 dinara. Uhapšeni će u zakonskom roku biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja.

Kako RTS saznaje u odvojenoj akciji uhapšena je i devetočlana kriminalna grupa protiv koje je podneta krivična prijava zbog teških krađa u Fudbalskom klubu Smederevo i Železnici Srbije. Šteta se procenjuje na dva i po miliona dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar