Читај ми!

Ne nudimo Šariću status svedoka saradnika

Tužilaštvo za organizovani kriminal nema nikake informacije o tome da je Darko Šarić lociran, kaže tužilac Miljko Radisavljević, negirajući da se sa Šarićem pregovora o dobijanju statusa svedoka saradnika. Taj status se dobija u dogovoru sa tužiocem, a ne preko medija, ističe Radisavljević.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da Tužilaštvo nema nikake informacije o tome da je narko-bos Darko Šarić lociran i da je njegovo hapšenje sasvim izvesno, negirajući da se sa Šarićem pregovora o dobijanju statusa svedoka saradnika.

Radisavljević, koji istražuje slučaj pljevaljskog narko-bosa i koji je protiv njega i drugih članova kriminalne grupe podigao pet optužnica zbog trgovine drogom i pranja novca, kaže za Politiku da Tužilaštvo za organizovani kriminal nema nikakve informacije o tome da je sužen obruč oko Šarića, niti da je njegovo hapšenje sasvim izvesna stvar, o čemu pojedini mediji pišu prenoseći izjave iz državnog vrha.

Demantujući da su sa Šarićem u toku pregovori za dobijanje statusa svedoka saradnika, Radisavljević je objasnio da se taj status dobija u dogovoru sa tužiocem.

"Moj komenatr na navodne pregovore mogao bi da usledi samo onda kada to bude ponudio meni. Nije mi poznato da Šarić pregovara o dobijanju statusa svedoka saradnika. Taj status se dobija u dogovoru sa tužiocem, a ne preko medija. Do sada takva ponuda ne postoji", ističe Radisavljević.

Tužilac objašnjava da formalno-pravno, Šarić, koji je u optužnici označen kao organizator kriminalne grupe, ne može da dobije status svedoka saradnika. "To bi moglo da se dogodi jedino ako bi on dokazao ko je u hijerarhiji kriminalne grupe bio iznad njega", precizira Radisavljević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво