Читај ми!

Policijska akcija "Komšija" u Kragujevcu

Dvojici članova kragujevačkog Gradskog veća, Nebojši Vasiljeviću i Zlatku Miliću, koji su jutros privedeni u odvojenim akcijama policije, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. U tim akcijama privedene još tri osobe. Sumnja se da su privedeni u akciji "Komšija" prilikom prodaje jednog fudbalera oštetili FK "Radnički" za oko 500.000 evra.

9.55 - Određeno policijsko zadržavanje do 48 sati za privedene u akciji "Komšija" - Nebojšu Vasiljevića, Darka Stojanovića i Zorana Pavlovića. Zadržavanje do 48 sati određeno i za Zlatka Milića, koji je priveden u odvojenoj akciji.

8.35 - Kako saznaje RTS, završene su akcije privođenja u Kragujevcu.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijska uprava Kragujevac su, u dve paralelne akcije u Kragujevcu, priveli pet osoba, među kojima su i dvojica članova kragujevačkog Gradskog veća i funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju, potpredsednik Nebojša Vasiljević i direktor stranke Zlatko Milić.

Vasiljević je osumnjičen za zloupotrebu prilikom prodaje fudbalera Filipa Kostića, a Milić da je stranački novac koristio u privatne svrhe.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da hapšenja funkcionera stranke Zajedno za Kragujevac i FK "Radnički" predstavljaju vrhunac orkestrirane kampanje protiv lokalne vlasti u Kragujevcu i vladajuće partije.

U policijskoj akciji "Komšija" policija je privela potpredsednika FK "Radnički 1923" i potpredsednika stranke Zajedno za Šumadiju Nebojšu Vasiljevića, koji je i član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa, zatim generalnog sekretara tog kluba Darka Stojanovića i agenta FIFA Zorana Pavlovića.

Iako nije imao ovlašćenje Upravnog odbora kluba, Vasiljević je, kako saznaje RTS, naredio generalnom sekretaru Radničkog Stojanoviću da izda potvrdu kojom se menadžeru Pavloviću dozvoljava da bude posrednik u transferu. Transfer fudbalera Kostića ugovoren je za iznos od milion i 250.000 evra.

U aprilu ove godine Radnički je zaključio ugovor sa Holanđanima, ali za 700.000 evra. Nekoliko sati kasnije, ugovor je retroaktivno odobren na sednici Upravnog odbora kluba.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je razlika od 550.000 evra, kao provizija, nezakonito završila kod menadžera Zorana Pavlovića.

Vasiljeviću, Stojanoviću i Pavloviću određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati i u tom roku biće privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

U paralelnoj akciji policija je privela Zlatka Milića, koji je sekretar Gradskog veća i direktor političke organizacije Zajedno za Kragujevac i Žarka Biorca, vlasnika knjigovodstvenih agencija "AB2 i "Kont AB2".

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Biorac, po Milićevom naređenju, izdavao lažne fakture tih agencija političkoj stranci za reklame, štampanje materijala i druge usluge.

Iako takvih usluga nikada nije bilo, saznajemo da ih je stranka plaćala novcem dobijenim za finansiranje rada stranke iz gradskog i republičkog budžeta.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da se sumnja da je Biorac podizao novac sa računa knjigovodstvenih agencija i predavao ga Zlatku Miliću.

Oni se sumnjiče da su oštetili stranku Zajedno za Kragujevac za 185.000 evra, kolika je Milićeva protivpravna imovinska korist.

Zlatku Miliću takođe je određeno zadržavanje do 48 sati.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара