Читај ми!

U Švedskoj oslobođen bivši srpski policajac

Bivši srpski policajac Milić Martinović koji je u Švedskoj prvo osuđen na doživotnu robiju za zločine u selu Đuška na Kosovu 1999. godine, oslobođen optužbi. Odluku o ukidanju presude protiv Martinovića, doneo Apelacioni sud, zbog neverodostojnosti dokaza.

Apelacioni sud u Švedskoj oslobodio je nekadašnjeg policajca Milića Martinovića koji je prethodno osuđen za ratne zločine na Kosovu počinjene 1999. godine.

Januara ove godine prvostepeni sud je Martinovića osudio na doživotnu robiju, pošto je proglašen krivim za ubistva, pokušaje ubistva i podmetanje požara u selu Ćuška, kada je 1999. godine ubijeno 40 civila.

Švedski apelacioni sud je ukinuo presudu, navodeći neverodostojnost dokaza.

Odluka apelacionog suda je bila očekivana s obzirom na to da je prošlog meseca drugostepeni sud oslobodio Martinovića iz pritvora, prenosi Tanjug.

Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja u iskaze svedoka koji su identifikovali Martinović kao jednog od učesnika zločina u selu Ćuška.

U obrazloženju odluke, sud je naveo da ga neki od svedoka nisu videli pre napada, dok su ga neki identifikovali na osnovu fotografima godinama nakon što se zločin dogodio.

Martinovićeva fotografija u uniformi, napravljena 1999. godine, objavljena je u medijima pre nego što su ga svedoci identifikovali i po mišljenju suda svedoci su mogli da ga pomešaju sa nekim drugim.

Martinović je uhapšen 2010. godine na zapadu Švedske.

Tužilac Lars Hedval je rekao da je iznenađen da su dva suda došla do dijametralno suprotnih zaključaka i najavio je da će, pošto pročita odluku drugostepenog suda, odlučiti da li će se žaliti, prenosi DPA.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво