Pljačka u Vlasotincu, troje mrtvih

Policajac Miroslav Stamenković i dva pljačkaša poginuli u jutrošnjem pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu. Jedan pljačkaš uhapšen.

Prilikom pljačke zlatare "Unca" u Vlasotincu jutros oko 8.30 poginuo je policajac Miroslav Stamenković (1985) iz Leskovca. U razmeni vatre poginula su i dvojica pljačkaša, dok je treći uhapšen, potvrđeno je u policiji.

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da su poginuli Darinko Vušurović (1982) iz Berana i Velibor Lutovac (1984) iz Bijelog Polja, koji su pokušali da opljačkaju zlataru "Unca".

Treći pljačkaš Adnan Šuntić (1991) iz Berana uhapšen je i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince. Šuntić je optužen za teško ubistvo i razbojništvo.

Trojica maskiranih i naoružanih pljačkaša ušla su u zlataru u strogom centru Vlasotinca odmah posle otvaranja radnje. Prvo su tukli dve radnice a onda su ih vezane zaključali u toaletu. Sve to snimile su sigurnosne kamere. Vlasnik radnje Bogoljub Đekić video je šta se događa uključio alarm i pozvao policiju.

"Dve radnice su bile unutra, a njih su vezali i zatvorili. Video sam po načinu vezivanja da su u pitanju teški kriminalci", kaže Đekić.

Pljačkaši su po dolasku policije počeli da beže. Do pucnjave je došlo u susednoj ulici Ivo Lola Ribar na pedesetak metara od zgrade oštine. Jedan od pljačkaša prvi je otvorio vatru na policajce i tom prilikom stradao je dvadesetsedmogodišnji mlađi vodnik Miroslav Stamenković iz Leskovca.

Miroslav Stamenković rođen je u Leskovcu, a srednju Školu unutrašnjih poslova završio je u Sremskoj Kamenici. Od 2004. godine počeo je da radi u policiji sa činom mlađeg vodnika.

Komemoracija povodom smrti policajca Stamenkovića biće održana sutra u Leskovcu, a predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće sahrani.

Policajac dao život za državu i narod

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je poginuli policajac Miroslav Stamenković junak i da je svoj život dao za državu i narod.

Veljović je sa saradnicima i državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem obišao mesto na kom su danas poginuli policajac i dvojica pljačkaša zlatare u centru Vlasotinca.

"Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života", istakao je Veljović.

Veljović je rekao da je neophodno shvatiti da policija radi izuzetno težak posao i da država mora više ulagati u opremu policije, dodajući da je neophodno pooštriti kazne za napad na policajce.

"Ja ću prvi tražiti od ministra pravde da se sankcije protiv ovakvih ljudi koji ubijaju i državu i policiju znatno pooštre. Država mora mnogo više uložiti u policiju jer je ovo dokaz na kojim je iskušenjima policija", rekao je Veljović.

Direktor policije izrazio je saučešće porodici poginulog policajca.

broj komentara 93 pošalji komentar
(nedelja, 16. dec 2012, 18:09)
anonymous [neregistrovani]

Sta mu vredi

Stamenkovic, mladic dao svoj zivot, a za koga.Ko ce njegovim roditeljima nadomestiti njega, sta njima vredi onaj govor ministru unutrasnjih poslova kad oni nemaju vise svog sina.Saucesce porodici Stamenkovic.

(nedelja, 16. dec 2012, 13:36)
anonymous [neregistrovani]

Pogrsne vrednosti

Jos jedan dokaz koliko vredi zivot u danasnje vreme.
Mozda smo svi postali previse pohlepni, pogresne vrednosti stavljamo iznad stvarnih.
Bog je jedini koji ima pravo da oduzima zivot nekome..

(subota, 15. dec 2012, 16:06)
Nebojsa [neregistrovani]

Vratiti smrtnu kaznu!

Saucesce porodici policajca koji je izgubio svoj mladi zivot stiteci drzavu i narod,a ubice
odnosno ovog koji je ostao osuditi na najstroziju kaznu.Steta nema smrtne kazne ali trebalo bi je uvesti zbog ovakvih ali i tezih krivicnih dela,ubistva dece i nejakih i da ne nabrajam.Drakonske kazne za zlodela i najteza ubistva u koje i ovo spada

(subota, 15. dec 2012, 08:15)
Иван [neregistrovani]

Саучешће

породици погинулог полицајца!
Проблем је у нашем Закону. Да је полицајац који је трчао за наоружаним пљачкашима први запуцао и евентуално убио или ранио неког пљачкаша, он би сутрадан одговарао због прекомерне употребе силе односно ватреног оружја. Сутрадан би био суспендован из полиције, у затвору..
Да се ово десило у САД-у полицајци сигурно неби чекали да наоружани пљачкаши први запуцају на њих. Ликвидирали би их и неби одговарали.

(subota, 15. dec 2012, 01:17)
anonymous [neregistrovani]

kckc

Strahota

(petak, 14. dec 2012, 23:10)
anonymous [neregistrovani]

monstrumi

Nažalost, ovaj monstrum će da bude osuđen na zatvorsku kaznu i tamo će da uživa, a jedna porodica će biti uništena za čitav život. Ukoliko što prije ne počne da se djeluje tako da se takvi monstrumi kazne na teške fizičke poslove sve više ćemo prisustvovati nastancima takvih osoba.

(petak, 14. dec 2012, 22:41)
Boss [neregistrovani]

Pravi srpski heroj

Policajac Stamenkovic, PRAVI srpski HEROJ

(petak, 14. dec 2012, 20:48)
Kenan Bec [neregistrovani]

Tuzno

Saucesce porodici Stamenkovic !!

(petak, 14. dec 2012, 20:27)
anonymous [neregistrovani]

Smrtnu kaznu

treba ponovo uvesti za najteze zlocine sa smrtnim posljedicama i sve druge kazne povecati i poostriti radi zastite nevinih.

(petak, 14. dec 2012, 19:46)
anonymous [neregistrovani]

Svi da upamte ovo ime

Miroslav Stamenkovic!

Ovog razbojnika i ubicu osuditi na maksimalnu kaznu. To je nazalost samo 40. godina ali sve ispod bi bila sramota i uvreda za poginulog policajca.