Читај ми!

Miroslav Mišković u pritvoru

Sudija za prethodni postupak odredio pritvor do trideset dana Miroslavu i Marku Miškoviću, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.

Pored Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića, pritvor je određen i Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jevtiću, Risti Ristiću i Rašo Zdravku, dok je Predrag Filipović pušten iz pritvora i braniće se sa slobode.

Pritvor nije predložen za bivšeg direktora Preduzeća za puteve "Niš" Milutina Gaševića i akcionara tog preduzeća Zorana Kaitovića. Njima su oduzeti pasoši i zabranjeno im je napuštanje boravišta.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da počinju planirane istražne radnje.

"Krećemo sa saslušanjima svedoka, biće verovatno obavljeno i veštačenje. Radimo na tome da prikupimo što više dokaza u toku istrage i da nakon toga donesemo konačnu odluku o daljem toku krivičnog postupka", istakao je Radisavljević.

Miroslav Mišković i njegov sin Marko privedeni su u sredu sa još osam osoba, među kojima je i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve (PZP) "Niš".

Oni se sumnjiče da su, zloupotrebom službenog položaja, izvlačili novac i imovinu iz privatizovanih preduzeća za puteve i tako Miškovićima i Milu Đuraškoviću pribavili više od 30 miliona evra.

Prema navodima krivične prijave, Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković su u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Sremput", "Bačkaput" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko dve milijarde i 870 miliona dinara.

Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP "Beograd", koju je sa 23 miliona evra finansirao Miroslav Mišković i njegova kompanija "Hemslejd".

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво