Читај ми!

Policija: Mišković pretio Vučiću

Zbog pretnji koje je izrekao Miroslav Mišković prilikom jutrošnjeg privođenja, nivo bezbednosti Aleksandra Vučića podignut je na najviši nivo. "Iz policije su mi preneli šta je gospodin Mišković jutros, valjda u besu, govorio", rekao je Vučić. Advokati: Mišković nije pretio.

17.10 - Niko ne sme u ovoj državi da preti nikome, a onaj ko to radi snosiće posledice, rekao Ivica Dačić. Bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje, niti će biti, a nikakve pretnje neće zaustaviti borbu protiv korupcije, kaže premijer.

Bezbednost prvog potpredsednika Vlade podignuta je na najviši nivo jer je, po izjavama operativaca, Miroslav Mišković prilikom privođenja izjavio da Aleksandar Vučić neće dočekati gostovanje u emisiji "Svedok" na RTS-u.

Policija je obavestila Vučića o pretnji.

"Iz policije su mi preneli šta je gospodin Mišković jutros, valjda u besu, govorio", rekao je Vučić.

"O tome ne razmišljam. Teško trpim i ovo obezbeđenje, tako da me to previše ne zanima. Mnogo mi je važnije da u Srbiji ne postoje zaštićeni i nedodirljivi i da je država jača od svakog ponaosob", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li mu je obezbeđenje pojačano.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović rekao je da je potvrđeno da je Vučićeva bezbednost ugrožena.

"Naša saznanja od kolega koji su razgovarala sa Miškovićem ukazuju na to da je bila neka izjava u tom kontekstu, ali to je potvrda operativnih saznanja UKP-a i nesporno je potvrđeno da jeste ugrožena bezbednost gospodina Vučića", naveo je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

Koordinator Radne grupe Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić potvrdio je da je u prethodnom periodu bilo pritisaka i pretnji, i to sa različitih strana.

"Ono što je najvažnije je da su oni na blagovremen način sprečeni da intenziviraju u ozbiljnije korake", naveo je Pušić.

Poslanička grupa SNS-a zahteva od nadležnih državnih organa da obezbede sigurnost potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i svih koji učestuju u borbi protiv kriminala i korupcije, jer pretnje nisu usmerene samo na njih već i na državu i sistem, izjavio je predsednik Skupštine i potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović. 

Mišković je prilikom privođenja, kako su prenele agencije, rekao da Vučić neće dočekati večerašnju emisiju na RTS-u (Tanjug, Beta), a da on (Mišković) sigurno neće biti zadržan u pritvoru.

Advokati: Mišković nije pretio

"Deltina" advokatska kancelarija Janković, Popović i Mirić saopštila je da Mišković nije pružao otpor niti je pretio policijskim i drugim državnim organima i funkcionerima.

"Mišković je, kao i prethodnih dana, u potpunosti sarađivao s nadležnim državnim organima, što će činiti i ubuduće", navodi se u saopštenju.

"Istina je da je Miroslav rekao da 'Aleksandar (Vučić) ne može večeras da izađe na RTS, ako me prethodno ne uhapsi'", naveo je advokat "Delte", ocenjujući da su te Miškovićeve reči "konstatacija o atmosferi stvorenoj u javnosti, bez elemenata bilo kakve pretnje, a posebno bez ugrožavanja bezbednosti potpredsednika Vlade".

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи