Читај ми!

Mišković drugi put saslušan

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković saslušan je drugi put, ovoga puta o privatizaciji Preduzeća za puteve "Beograd".

19.05 - Završeno saslušanje Miroslava Miškovića. 

15.15 - Počelo saslušanje Miroslava Miškovića.   

15.01 - Miroslav Mišković stigao u Upravu kriminalističke policije u Palati Srbije.

Miroslav Mišković danas je ponovo saslušan u policiji, ovoga puta o privatizaciji Preduzeća za puteve "Beograd" i saradnji sa preduzećima Mila Đuraškovića. Pre njega, saslušan je i Đurašković. 

Mišković je u zgradu Palate Srbije došao u 15 časova, bez advokata.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da je u martu 2005. godine Milo Đurašković, kako bi privatizovao to preduzeće, morao s Miškovićem da formira konzorcijum koji čine Preduzeće za puteve "Niš", "Delta M" i Đuraškovićeva firma "Emisio broker".

Da je tender, na kojem su iste godine pobedili, bio namešten za unapred određenog kupca potvrđuju i uslovi koji se, kako objašnjava izvor iz istrage, nikada ranije, ali ni kasnije, nisu ponovili pri privatizaciji bilo kog putarskog preduzeća.

Glavni uslov bio je da učesnik ima poslovni prihod od najmanje 50 miliona evra u 2003. godini, što je, od domaćih firmi,mogao da ispuni jedino "Delta M". Drugi uslov koji je ispunjavao PZP "Niš" bio je najmanje petogodišnje bavljenje izgradnjom saobraćajnica.

Da je konzorcijum između Đuraškovićevog i Miškovićevog preduzeća, zapravo, prema rečima izvora, maska kako bi Đurašković dobio još jedno putarsko preduzeće, pokazuje aneks ugovora kojim "Delta" ostaje sa jednim procentom učešća u kupovini društvenog kapitala.

Inače, ovu privatizaciju platilo je Preduzeće za puteve "Niš" kreditom dobijenim od Miškovićeve firme "Hemslejd" sa Kipra.

Mišković je pre sedam dana saslušan u svojstvu građanina povodom slučaja konverzije zemljišta u Bloku 53 na Novom Beogradu. Policija proverava da li je bilo nepravilnosti u korišćenju 16 hektara zemljišta u Bloku 53 uz auto-put Beograd–Zagreb.

Miškovićev sin Marko takođe je saslušan u petak u Palati Srbije u svojstvu građanina, a tema saslušanja bila je kupoprodaja gotovo 48 odsto vlasničkog udela Preduzeća za puteve "Niš".

On je juče pokušao da napusti zemlju i otputuje u London, ali ga je policija u tome sprečila i oduzela mu pasoš.

Premijer i ministar policije Ivica Dačić rekao je da sinu vlasnika "Delta holdinga" Marku Miškoviću nije dozvoljeno da napusti zemlju, jer su u toku predistražne radnje i davanje izjava.

Dačić je rekao da nije na njemu da govori o detaljima tog slučaja nego na tužilaštvu i policiji i da je zabrana Miškovićevog izlaska iz zemlje uobičajen postupak kada je reč o toku predistražnih radnji.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво