Читај ми!

Ranjen Srbin na Kosmetu

Momir Pantić iz Istoka ranjen kada je maskirana osoba pucala na njegov automobil. Pantić, bivši načelnik SUP-a u Istoku, prevezen je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, javlja dopisnik RTS-a. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od Unmika i Euleksa da pronađu odgovorne za taj slučaj, ali i za sva dosadašnja ubistva i pokušaje ubistva nad Srbima na Kosmetu.

Maskirani napadač pucao je na automobil Momira Pantića iz Istoka i on je tom prilikom ranjen u ruku.

Pantić je posle pružene pomoći u Domu zdravlja u Osojanu prebačen u bolnicu u Mitrovici.

Dežurno osoblje mitrovačke bolnice je reklo RTS-u da je Pantić hospitalizovan i da nije životno ugrožen.

Napad se dogodio oko 17 časova na raskrsnici između sela Suvi Lukavac i Srbobran. Pantić je sa još jednom osobom bio u kolima kada je na njih ispaljeno više hitaca iz pištolja.

"Pri skretanju s magistralnog na lokalni put sačekalo nas je lice s crnom kapuljačom na glavi, prešlo put, repetiralo pištolj i pucalo na vozilo, osam devet puta i prvi pucanj pogodio me u ruku, dao sam gas i pobegao", kaže Pantić.

Lekar Aleksandar Božović kaže da je pacijent operisan i da se dobro oseća.

Momir Pantić je pre rata bio načelnik SUP-a u Istoku.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije zahteva od Unmika i Euleksa da pronađu odgovorne za taj slučaj, ali i za sva dosadašnja ubistva i pokušaje ubistva nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

"To bi bio način da se započne proces vraćanja poverenja u međunarodnu zajednicu i prilika da se proterani Srbi vrate na svoja ognjišta na Kosovu i Metohiji, što pored ovakvih dešavanja gotovo da i nije moguće, navodi se u saopštenju. 

Kosovska policija saopštila je da traga za napadačem.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво