Pretučen mladić u Beogradu

Grupa od šest osoba pretukla je jednog gej mladića, u noći 7. na 8. septembar, u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu, saopštila je Gej strejt alijansa. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić zatržila od nadležnih da adekvatno kazne napadače.

Gej strejt alijansa saopštila je da je nekoliko osoba pretuklo gej mladića V. M. (25) i uz oštru osudu nasilja zatražila od nadležnih da uhapsi i procesuira počinioce.

Kako je navedeno, napad se dogodio u noći između 7. i 8. septembra u parku u Fruškogorskoj ulici u Beogradu, a policiju je obavestio drug pretučenog koji je uspeo da pobegne.

Dodaje se da su gej mladića pretukla šetorica mladića uz pogrdne uzvike, a da je policija došla na mesto napada nekoliko minuta posle poziva, ali da su napadači pobegli.

Od nadležnih GSA traži "da ovaj i sve prethodne slučajeve nasilja bez odlaganja rasvetle, indentifikuju počinioce i privedu ih pravdi".

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić osudila je napad na mladića i zatržila od nadležnih da adekvatno kazne napadače.

Petrušić u saopštenju zahteva od nadležnih "da hitno pronađu počinioce ovog napada, da ih privedu pravdi i adekvatno kazne".

U Ministarsvu unutrašnjih poslova potvrđeno je Tanjugu da je napad prijavljen policiji i da se inteznivno radi na ravetljavanju svih okolnosti i pronalažaenju počinioca.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 09. sep 2012, 22:18)
anonymous [neregistrovani]

Gej

kako su mladici znali da je on gej? Dobio je batine slucajno a sad ispade da je zbog svog opredeljenja.Tako su nekada zavadjeni srbi sa drugim nacijama. Dusan

(nedelja, 09. sep 2012, 21:03)
Neverovatni Miki [neregistrovani]

Dva loša...

Šest na jednog? To je mera srpskog junaštva?
To se nekada zvalo kukavičluk.