Читај ми!

Teška nesreća kod Bačke Topole

Jedan policajac i državljanka Slovačke poginuli, a još dva saobraćajna policajca teško povrećena kada je na njih naleteo poljski autobus. Vozaču autobusa određeno policijsko zadržavanje, rekao direktor policije Milorad Veljović koji je posetio povređene policajce.

U teškoj saobraćajnoj nesreće koja se dogodila na autoputu u Blizini Bačke Topole dve osobe su stradale, a dve teško povrećene. Poginuo je jedan saobraćajni policajac i državljanka Slovačke, dok su dva policajca teško povrećena. Nesreća se dogodila kada je na policijsko vozilo naleteo poljski autobus.

Zamenik direktora Opšte bolnice u Subotici Mihajlo Vidanovića rekao je da je oko 15.30 u tu zdravstvenu ustanovu dovezeno pet pacijenata, prenosi Tanjug.

"Jedan pacijent već nije davao znake života, dok je drugi sa teškim povredama glave i unutrašnjih organa hitno transportovan u Novi Sad", rekao je Vidanović. I, kako je rečeno Tanjugu u novosadskom Kliničkom centu on je tokom večeri operisan.

Vidanović je naveo da je treći pacijent smešten na odeljenje reanimacije sa serijskim povredama rebara, unutrašnjim povredama grudnog koša i on je trenutno u fazi opservacije. Lekar je dodao da su dva pacijenta sa lakim telesnim povredama puštena kući nakon ukazane pomoći.

Direktor policije Milorad Veljović posetio je večeras povređene policajce u subotičkoj bolnici.

Veljović je tom prilikom naveo da je vozač poljskog autobusa koji je pokosio šest osoba na autoputu Novi Sad - Subotica kod Bačke Topole, privreden i da mu je određeno policijsko zadržavanje.

On je rekao novinarima da je tragediji prethodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala jedna državljanka Slovačke, čiji automobil ranije sleteo s puta na 38 kilometru autoputa Novi Sad - Subotica.

Direktor policije je naveo da je pet saobraćajnih policajaca iz Policijske uprave Subotica izašlo na uviđaj te nezgode.

"Nakon završenog uviđaja, iako je lokacija bila propisno obeležena i rotacija na automobilima uključena, autobus koji je prevozio turiste iz Bugarske u Poljsku je naleteo na njih u zaustavnu traku i sve ih pokosio", rekao je direktor policije.

Kako je ranije saopštila Policijska uprava u Subotici, nesreća se dogodila u 14.40 časova, na autoputu između Novog Sada i Graničnog prelaza Horgoš.

Na mesto događaja izašli su istražni sudija Osnovnog suda u Subotici, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i pripadnici Policijske uprave u Subotici.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво