Pilot leteo bez dozvole

Pilot koji je poginuo u padu aviona kod Obrenovca nije imao dozvolu za letenje i avion nije bio registrovan, kažu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Sumnja se da su uzroci nesreće nestručno upravljanje i neispravna letelica.

Komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije utvrdila je da pilot koji je poginuo u padu aviona kod Obrenovca nije imao dozvolu za letenje i da avion nije bio registrovan, rečeno je agenciji Beta u Direktoratu.

Kako su istakli u Direktoratu, inspektori su utvrdili da je avion poleteo s privatnog terena koji nije imao dozvolu za poletanje i sletanje, odnosno da je poleteo s neregistrovanog letelišta.

Sumnja se da su uzroci nesreće nestručno upravljanje i neispravna letelica koju nisu održavali ovlašećni serviseri, navode u Direktoratu.

Sportski avion se u nedelju, 5. avgusta, oko 20.40 srušio u selu Ratari u opštini Obrenovac i zaustavio u krošnji na koju je pao. Reč je o ultralakom avionu italijanskog proizvođača "Tukano".

U nesreći su poginuli pilot Miroslav Veselinović iz sela Urovci i Đorđe Vujić iz Surčina.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. avg 2012, 21:00) - anonymous [neregistrovani]

Šta reći !

Pa šta radi ta naša kontrola, kad je taj avion svaki dan leteo, nije sakrivan, bio je izložen.nije sakrivan.Svi su znali za njega!A tek, koliko ima tih aviona u Srbiji.Sramota za kontrolu leta, za inspektorat, trebalo bi te osobe odmah smjeniti, i naravno kazniti!Pa ko bi odgovarao da je avion pao na ljude na zemlji !!!