Читај ми!

Povređen padobranac u Jagodini

Zbog otkazivanja glavnog padobrana, na aeromitingu u Jagodini, teže povređen padobranac Srba Savić. Povređeni, sa prelomom vrata butne kosti, prebačen u Klinički centar u Kragujevcu, gde će biti operisan.

Padobranac Aero kluba "Jagodina", Srbo Savić iz Ćuprije teže je povređen prilikom skoka sa visine od 1.000 metara zbog otkaza na padobranu na 13. memorijalnom padobranskom kupu "Goran Ostojić i svi pali borci" u Jagodini.

Savić ima prelom kuka, odnosno prelom vrata butne kosti i prebačen je u kragujevački Klinički centar, izjavio je načelnik ortopedije u Opštoj bolnici u Jagodini Radenko Rubežić.

Portparolka Kliničkog centra u Kragujevcu Vanja Đorđević potvrdila je, za RTS, da je Savić smešten na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, da je svestan i nije životno ugrožen. Povređenom padobrancu su obavljeni dijagnostički pregledi i on će biti operisan, ali ne danas.

Šef skakanja na takmičenju Nenad Kuzmanović rekao je da je povređenom otkazala kupola glavnog padobrana. Na istom takmičenju lakše je povređen i Aleksandar Pavlović padobranac iz Beograda kome su lekari konstatovali nagnječenje karlice.

Prema rečima organizatora predsednika Aero kluba "Jagodina" Miladina Stevanovića ovakve nezgode se dešavaju pri padobranskim skokovima, čak i iskusnim padobrancima.

"Za 12 godina, od kako je počeo Memorijal, imali smo samo tri otvaranja rezevnog padobrana i nikakave teže povrede, a bilo je 4.500 skokova", rekao je Stevanović.

Na 13. memorijalnom padobranskom kupu "Goran Ostojić i svi pali borci", koji se održava danas i sutra u Jagodini, učestvuje 12 ekipa i 50 padobranaca iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Republike Srpske, koji se takmiče u disciplini skokovi na cilj.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се