Molotovljevim koktelima na grčku ambasadu

Grupa mladića bacila na zgradu ambasade Grčke u Beogradu dva molotovljeva koktela. Policija traga za počiniocima. Službe ambasade od jutros normalno rade. Odgovornost za napad preuzeli anarhisti. Oštra osuda predsednika Tadića.

Iz još uvek neutvrđenih razloga, grupa mladića bacila je je jutros oko tri sata dva molotovljeva koktela na zgradu ambasade Grčke u Francuskoj ulici u Beogradu.

Jedan prozor je razbijen, a plamen je izazvao manja oštećenja na fasadi. Na sreću, vatra nije prodrla u unutrašnjost zgrade.

Prema rečima očevidaca, zapaljive naprave bacio je neko iz grupe od pet mladića.

Nakon tog čina, podelili su se u dve grupe od kojih je jedna pobegla taksijem, a druga se pešice udaljila prema centru grada.

Policija je pojačala kontrole i traga za počiniocima, a na lice mesta odmah je izašla uviđajna ekipa. Motivi ovog napada nisu poznati.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Službe Ambasade Grčke i konzularnog odeljenja u Francuskoj ulici od jutros normalno rade.

"U noćašnjem incidentu pričinjena je manja šteta, tako da ambasada radi normalno. Istraga je u toku, i čekamo izveštaj policije", rečeno je Tanjugu u ambasadi Grčke.

Predsednik Srbije Boris Tadić oštro je osudio napad na Ambasadu Grčke u Beogradu, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Tadić je tim povodom razgovarao sa grčkim ambasadorom Demostereom Stoidisom i preneo mu da će država Srbija preduzeti sve korake da se počinioci incidenta pronađu i privedu pravdi.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво