Читај ми!

Pritvor zbog zloupotreba u "Azotari"

Određen pritvor trojici osumnjičenih da su oštetili pančevačku "Azotaru" za 8,3 miliona evra. Četiri osobe puštene da se brane sa slobode.

Viši sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana za trojicu osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Azotaru Pančevo" za 8,3 miliona evra, dok je četvoro osumnjičenih pušteno da se brani sa slobode.

Pritvor je određen bivšem generalnom direktoru "Azotare Pančevo" Vujadinu Jankoviću, članu vlasničkog konzorcijuma Dušanu Stuparu i Čedomiru Ivkoviću iz "Servo Mihalj inženjeringa", rekao je Tanjugu Stuparov advokat Zoran Ateljević.

Prema njegovim rečima, sa slobode će se braniti bivša direktorka Centra za kontrolu privatizacije Julijana Vučković, kao i tri projektanta za procenu vrednosti: Jovan Udicki, Jelica Ivković i Milan Cvetićanin.

Istražni sudija je posle saslušanja, koje trajalo do ranih jutarnjih sati, protiv svih sedmoro osumnjičenih pokrenuo istragu zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju.

Za dvojicom stranih državljana Vitmandisom Kučinkasom i Simonasom Kašusom, koji su obuhvaćeni zahtevom za istragu a nisu još dostupni pravosudnim organima Srbije, trebalo bi da bude raspisana poternica, ali će odluku o tome, takođe, doneti Viši sud u Beogradu.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe prilikom privatizacije "Azotare" u Pančevu, i to deo koji se odnosi na prodaju proizvodnog pogona "Karbamid 2".

Na teret im se stavlja produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz kojeg je naneta šteta budžetu Republike Srbije blizu milijardu dinara, odnosno oko 8,3 miliona evra. Za to delo preti im kazna do 12 godina zatvora.

Sumnja se da su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 5,4 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво