Читај ми!

Uhapšeni razbojnici iz Makedonije

Kraljevačka policija uhapsila kriminalnu grupu iz Makedonije, koja je počinila više pljački u gradovima u Srbiji. Sumnja se da je grupa počinila više pljački i u Grčkoj i Austriji. Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Posle višemesečnog operativnog rada, službenici Policijske Uprave Kraljevo uhapsili su dobro organizovanu kriminalnu grupu iz Makedonije.

Grupa je u toku prošle i ove godine, u više navrata, počinila više teških krađa na području Kraljeva, Kragujevca, Jagodine, Kruševca, Čačka i Užica. Sumnja se da su pljačkali i na teritoriji Grčke i Austrije.

Na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Kraljevu rečeno je da su uhapšeni Zoran Mitreski (29), Daniel Krsteski (27), Dean Miloševski (21) i Kristijan Veljanoski (25), svi iz Prilepa.

Načelnik Policijske uprave Bogoljub Živković je rekao da su dvojica osumnjičenih uhapšena prilikom sinoćne akcije u prigradskom naselja Kovanluk, dok su druga dvojica uspela da pobegnu i oni su uhapšeni jutros na području Jagodine.

Prilikom akcije u naselju Kovanluk policijski službenici su radi upozorenja ispalili dva hica u vazduh, a osumnjičeni u trenutku hapšenja, kako je rekao, nisu imali oružje, ali se ne isključuje mogućnost da su ga tokom bekstva odbacili.

Živković je rekao da je ova kriminalna grupa bila specijalizovana za obijanje stanova.

"Namenski su rentakar vozilima dolazili u Srbiju, odradili bi nekoliko stanova i odmah se vraćali u Makedoniju. Bili su specijalizovani za lomljenje žleba brave, a odnosili su novac, zlato i tehničku robu manjeg gabarita", kazao je Živković.

Prema saznanjima policije, osumnjičeni nisu imali saradnike u gradovima u kojima su vršili krivična dela.

Živković je rekao da postoje saznanja da je ova grupa obavila i više krivičnih dela od ovih koja su do sada poznata, a postoje indicije da su slična dela radili i u Grčkoj i Austriji.

Tokom operativnog rada policija nije sarađivala s kolegama iz Makedonije, a jutros je uspostavljen kontakt sa makedonskom policijom koja treba da pomogne u dokazivanju krivičnih dela, jer sva ukradena roba je odvezena u Makedoniju.

"Ovakva hapšenja se smatraju profesionalnim uspehom, jer se radi o usko specijalizovanoj grupi za vršenje određenih krivičnih dela, koja pri tome vrlo brzo nestaje sa prostora na kome ih izvrši", rekao je Živković.

Kraljevačka policija je od početka godine uhapsila još jednu ovakvu grupu koja je dolazila sa strane i na području ovog grada vršila provalne kradje.

Četvorica osumnjičenih državljana Makedonije su zadržana do 48 sati i protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična dela teške krađe, krivična dela vezana za drogu i napad na službena lica u vršenju dužnosti.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи