ponedeljak, 22. dec 2014. | Изаберите писмо: Ћирилица 

Насловна > Vesti > Hronika > Narko-dileri upecani u "Mreži"

petak, 20. apr 2012, 10:25 -> 12:38

Narko-dileri upecani u "Mreži"

Šest osoba uhapšeno i zaplenjeno tri kilograma heroina u akciji koja je sprovedena u blizini osnovnih i srednjih škola na području Srbije. Pronađeni narkotici kod 51 osobe.

U policijskoj akciji sprovedenoj na području 27 policijskih uprava u okolini 560 osnovnih i srednjih škola uhapšeno je šest osoba kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Izjava Ivice Dačića
"Beli slon" - nisu učestvovali srpski državljani

U policijskoj akciji "Beli slon", koja je sprovedena u Italiji, prema prvim informacijama, uhapšeni nisu srpski državljani već osobe sa lažnim identitetom i ispravama koje upućuju na to da su poreklom iz Srbije, rekao je ministar Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su kod 51 osobe koje su zatečene u blizini škola pronađeni različiti narkotici i da će protiv njih biti podneto 60 krivičnih prijava.

"U okviru akcije 'Mreža' koja je juče sprovedena na području svih policijskih uprava na teritoriji Srbije opservirano je 560 osnovnih i srednjih škola, pregledano i pretreseno 38 ugostiteljskih objekata i 19 otvorenih prostora i pretreseno 260 lica zbog sumnje da bi mogli da budu cilj i objekat akcije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

"Mreža" je policijska akcija protiv dilera droge koja treba da spreči prodaju i rasturanje narkotika u školama i oko škola u Srbiji.

Dačić je rekao da se šest lica zadržanih u pritvoru tereti za krivična dela držanja, proizvodnje i prodaju opojnih droga i za neovlašćeno nošenje oružja.

On je dodao da je u okviru akcije "Mreža" zaplenjeno tri kilograma heroina, 16 automobila, od kojih su dva ukradena, zatim više hiljada evra i više od deset komada različitog oružja.

U dvorištima srednjih škola u Beogradu i Subotici otkriveno je sedam mesta za skrivanje narkotika. Tokom akcije otkriveno je i osam ilegalnih laboratorija u Kruševcu, Prokuplju, Zaječaru, Smederevu, Valjevu, Kragujevcu i dve u Novom Sadu.

"Cilj akcije 'Mreža' je da se deca zaštite od dilera droge koji su najprisutniji u školama, na šta ukazuju i sami roditelji", istakao je Dačić i dodao da je ovo kontinuirana akcija koja se sprovodi u cilju suzbijanja šverca droge zajedno s Ministarstvom prosvete i drugim nadležnim insitucijama i da daje izvanredne rezultate.

On je naveo i da se akcija "Mreža" može posmatrati u kontinuitetu s akcijom "Morava" tokom koje je zaplenjeno više tona narkotika i procesuirano oko 10.000 osoba.

Dačić je naglasio da stalnim kontrolama, nadzorom i drugim metodama možemo sprečiti "trovanje naše dece".

Direktor policije Milorad Veljović najavio je da će ovakve akcije i dalje trajati, jer je nepobitno utvrđeno da postoji veza dilera sa učenicima, što je dokazala i akcija "Mreža".

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će biti pokrenut postupak protiv direktora škola gde je droga pronađena.

"Podržavano ovu efikasnu akciju policije i tužilaštva, a pokrenućemo i postupke protiv direktora sedam škola gde je droga pronađena, kako bi odgovornost svakoga u lancu obaveza u borbi protiv ovog zla bila utvrđena i kako bismo otklonili opasnost da narkotici budu deo škloskog ambijenta", izjavio je Obradović.

1
komentari broj komentara 11 | cwpošalji komentar
(nedelja, 22. apr 2012, 13:57)
wien2 [neregistrovani]
opošalji odgovor

Ne.

Da sedi tu gde mu je mesto sa ovim rezultatima nemoze da se poredi nijedan ministar ,policije , ekipa koja pobedjuje ne menja se to je staro pravilo, samo da im se pozeli jos veci uspeh.

1
(subota, 21. apr 2012, 15:21)
Shonka [neregistrovani]
opošalji odgovor

Sve pohvale

Svaka cast, udri bagru!

1
(subota, 21. apr 2012, 08:02)
zoran [neregistrovani]
opošalji odgovor

mreza

Postovani gradjani REP.Srbije srbija nepamti da je imala nekada ovakvu efikasnu i dobru policiju kao sto je sada.A posebno sve pohvale i cestitke gos.ministru Dacicu .trbalo bi vise sprovoditi akciju hapsenja dilera lopova i ostalih kriminalaca jer ih je toliko mnogo da treba vreme i vreme da se ociste iz rep.srbije.Kao sto je nekada u Americi hapsio i cistio zemlju od kriminalaca cuveni Eliot Nes.Jos jednom sve pohvale i cestitke ministru Dacicu i svi pripadnicima policije.

1
(subota, 21. apr 2012, 01:40)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

bravo

ministar dacic za presednika srbije

1
(petak, 20. apr 2012, 22:07)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

strasno

u svakoj skoli uvest proveru i test na drogu i zavrsit sa time.svaki mesec provera i kraj price.

1
(petak, 20. apr 2012, 21:57)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

48 sati ?

Lele al ih je rasturio

1
(petak, 20. apr 2012, 13:34)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

sah

piuni se zrtvuju,aaaaaaa,kralj

1
(petak, 20. apr 2012, 13:19)
Semir-Sarajevo [neregistrovani]
opošalji odgovor

Bravo

Bravo za Gospodina Dacica i Mup Srbije na hapsenju.
Droga je smrt za nasu decu na Balkanu.
Umesto da se bave Sportom oni su opsednuti drogom koja unistava sve.
Lep pozdrav iz Sarajeva.

1
(petak, 20. apr 2012, 12:53)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

Posao ministra

Bravo ministre, samo nastavi. Očisti zemlju Srbiju od svakojake bagre.

1
(petak, 20. apr 2012, 12:01)
anonymous [neregistrovani]
opošalji odgovor

elektronski ulazi u skolu

Ova akcija koju sam juce videla da je uvedena u Zemunskoj gimnaziji je odlicna i trebalo bi je uvesti u sve skole, ako je to moguce. Zbog kontrole prisustva dece, zbog osoba koje ulaze u skole, a nisu djaci, vec narkodileri, zbog sigurnosti i osoblja u skolama, a narocito dece. Roditeljima kazu da su u skoli, u skoli kazu da su kod kuce, a uglavnom su na ulici (parkovi, kafici, i sl).

1
1