Narko-dileri upecani u "Mreži"

Šest osoba uhapšeno i zaplenjeno tri kilograma heroina u akciji koja je sprovedena u blizini osnovnih i srednjih škola na području Srbije. Pronađeni narkotici kod 51 osobe.

U policijskoj akciji sprovedenoj na području 27 policijskih uprava u okolini 560 osnovnih i srednjih škola uhapšeno je šest osoba kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su kod 51 osobe koje su zatečene u blizini škola pronađeni različiti narkotici i da će protiv njih biti podneto 60 krivičnih prijava.

"U okviru akcije 'Mreža' koja je juče sprovedena na području svih policijskih uprava na teritoriji Srbije opservirano je 560 osnovnih i srednjih škola, pregledano i pretreseno 38 ugostiteljskih objekata i 19 otvorenih prostora i pretreseno 260 lica zbog sumnje da bi mogli da budu cilj i objekat akcije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

"Mreža" je policijska akcija protiv dilera droge koja treba da spreči prodaju i rasturanje narkotika u školama i oko škola u Srbiji.

Dačić je rekao da se šest lica zadržanih u pritvoru tereti za krivična dela držanja, proizvodnje i prodaju opojnih droga i za neovlašćeno nošenje oružja.

On je dodao da je u okviru akcije "Mreža" zaplenjeno tri kilograma heroina, 16 automobila, od kojih su dva ukradena, zatim više hiljada evra i više od deset komada različitog oružja.

U dvorištima srednjih škola u Beogradu i Subotici otkriveno je sedam mesta za skrivanje narkotika. Tokom akcije otkriveno je i osam ilegalnih laboratorija u Kruševcu, Prokuplju, Zaječaru, Smederevu, Valjevu, Kragujevcu i dve u Novom Sadu.

"Cilj akcije 'Mreža' je da se deca zaštite od dilera droge koji su najprisutniji u školama, na šta ukazuju i sami roditelji", istakao je Dačić i dodao da je ovo kontinuirana akcija koja se sprovodi u cilju suzbijanja šverca droge zajedno s Ministarstvom prosvete i drugim nadležnim insitucijama i da daje izvanredne rezultate.

On je naveo i da se akcija "Mreža" može posmatrati u kontinuitetu s akcijom "Morava" tokom koje je zaplenjeno više tona narkotika i procesuirano oko 10.000 osoba.

Dačić je naglasio da stalnim kontrolama, nadzorom i drugim metodama možemo sprečiti "trovanje naše dece".

Direktor policije Milorad Veljović najavio je da će ovakve akcije i dalje trajati, jer je nepobitno utvrđeno da postoji veza dilera sa učenicima, što je dokazala i akcija "Mreža".

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će biti pokrenut postupak protiv direktora škola gde je droga pronađena.

"Podržavano ovu efikasnu akciju policije i tužilaštva, a pokrenućemo i postupke protiv direktora sedam škola gde je droga pronađena, kako bi odgovornost svakoga u lancu obaveza u borbi protiv ovog zla bila utvrđena i kako bismo otklonili opasnost da narkotici budu deo škloskog ambijenta", izjavio je Obradović.

broj komentara 11 pošalji komentar
(nedelja, 22. apr 2012, 13:57)
wien2 [neregistrovani]

Ne.

Da sedi tu gde mu je mesto sa ovim rezultatima nemoze da se poredi nijedan ministar ,policije , ekipa koja pobedjuje ne menja se to je staro pravilo, samo da im se pozeli jos veci uspeh.

(subota, 21. apr 2012, 15:21)
Shonka [neregistrovani]

Sve pohvale

Svaka cast, udri bagru!

(subota, 21. apr 2012, 08:02)
zoran [neregistrovani]

mreza

Postovani gradjani REP.Srbije srbija nepamti da je imala nekada ovakvu efikasnu i dobru policiju kao sto je sada.A posebno sve pohvale i cestitke gos.ministru Dacicu .trbalo bi vise sprovoditi akciju hapsenja dilera lopova i ostalih kriminalaca jer ih je toliko mnogo da treba vreme i vreme da se ociste iz rep.srbije.Kao sto je nekada u Americi hapsio i cistio zemlju od kriminalaca cuveni Eliot Nes.Jos jednom sve pohvale i cestitke ministru Dacicu i svi pripadnicima policije.

(subota, 21. apr 2012, 01:40)
anonymous [neregistrovani]

bravo

ministar dacic za presednika srbije

(petak, 20. apr 2012, 22:07)
anonymous [neregistrovani]

strasno

u svakoj skoli uvest proveru i test na drogu i zavrsit sa time.svaki mesec provera i kraj price.

(petak, 20. apr 2012, 21:57)
anonymous [neregistrovani]

48 sati ?

Lele al ih je rasturio

(petak, 20. apr 2012, 13:34)
anonymous [neregistrovani]

sah

piuni se zrtvuju,aaaaaaa,kralj

(petak, 20. apr 2012, 13:19)
Semir-Sarajevo [neregistrovani]

Bravo

Bravo za Gospodina Dacica i Mup Srbije na hapsenju.
Droga je smrt za nasu decu na Balkanu.
Umesto da se bave Sportom oni su opsednuti drogom koja unistava sve.
Lep pozdrav iz Sarajeva.

(petak, 20. apr 2012, 12:53)
anonymous [neregistrovani]

Posao ministra

Bravo ministre, samo nastavi. Očisti zemlju Srbiju od svakojake bagre.

(petak, 20. apr 2012, 12:01)
anonymous [neregistrovani]

elektronski ulazi u skolu

Ova akcija koju sam juce videla da je uvedena u Zemunskoj gimnaziji je odlicna i trebalo bi je uvesti u sve skole, ako je to moguce. Zbog kontrole prisustva dece, zbog osoba koje ulaze u skole, a nisu djaci, vec narkodileri, zbog sigurnosti i osoblja u skolama, a narocito dece. Roditeljima kazu da su u skoli, u skoli kazu da su kod kuce, a uglavnom su na ulici (parkovi, kafici, i sl).