Читај ми!

Napad na srpskog olimpijca

Nemanju Mirosavljeva, reprezentativca Srbije u streljaštvu, ispred zgrade u kojoj živi u Novom Sadu, pretukao komšija koji se žalio na buku ispred njegove terese.

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Nemanja Mirosavljev koga je, naočigled njegove dece, prebio komšija, izjavio je agenciji Beta da je zbog povreda prestao da trenira i da će se to sigurno negativno odraziti na njegove pripreme za Olimpijske igre u Londonu ovog leta.

Na snimku koji je Mirosavljev postavio na Jutjub vidi se čovek srednjih godina kako mu prilazi dok kamerom snima kćerku na biciklu i prvo mu nekoliko minuta preti, a zatim ga dva puta udara.

Incident se dogodio juče ispred zgrade u kojoj Mirosavljev živi sa svojom porodicom, a sve je snimio i kamerom. U međuvremenu je pregledan u Urgentnom centru u Novom Sadu gde su mu konstatovane povrede u predelu stomaka i vrata, zbog čega nosi longetu.

"Nakon što me je dva puta udario odmah sam pozvao policiju, koja je ubrzo došla. Kada sam im pokazao povrede, uputili su me na pregled u Urgentni centar, gde su konstatovali povrede i stavili mi medicinsku kragnu oko vrata", rekao je Mirosavljev za Betu.

On je dodao da još oseća jak bol u vratu, ramenu i ruci sa kojom u poslednje vreme ima problem, zbog čega je morao da prestane da trenira.

"Snimao sam kćerku kako prvi put vozi bicikl bez pomoćnih točkova iza zgrade u kojoj živimo. Komšija je počeo da mi preti sa terase da se ne derem, a ja sam mu predložio da pozove Komunalnu policiju da to utvrdi. Ubrzo je sišao, a sve ostalo se vidi na snimku", rekao je Mirosavljev.

Prema njegovim rečima, najviše ga zabrinjava što su ceo incident videla njegova deca i što su se jako uplašila. Mirosavljev je dodao da je komšija D. N. od ranije poznat po terorisanju komšiluka.

"Mnogi ljudi javili su se danas da mi to potvrde i rekli su da će o tome, ako treba, svedočiti na sudu. Komšije su sada veoma zabrinute, jer se u tom dvorištu svakog dana igra mnogo dece", rekao je on.

Novosadska policija podnela je prekršajnu prijavu protiv nasilnika koji je fizički napao reprezentativca Srbije u streljaštvu. Nemanja Mirosavljev je rekao da će, preko svog advokata, tužiti komšiju zbog incidenta i zadobijenih povreda.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je osudio napad.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара