Читај ми!

Pritvor vlasniku i zakupcima "Kontrasta"

Vlasnika i dvojicu zakupaca diskoteke "Kontrast", gde je u požaru nastradalo šestoro mladih ljudi, saslušao je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu i odredio im pritvor do mesec dana. Policija privela i električara Miroslava P. koji je održavao instalacije u diskoteci. Petoro stradali u požaru sahranjeno je danas.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić saslušao je vlasnika diskoteke "Kontrast" Alojzu G. i dvojicu zakupaca i odredio im je pritvor do mesec dana.

Kako je za Radio-televiziju Vojvodine izjavio istražni sudija Alimpić, odbranu je izneo samo šezdesetosmogodišnji Alojz G. dok su se zakupci Slaviša S. (48) i Dejan R. (36) branili ćutanjem.

Alimipić je naveo i da će u nastavku istrage biti saslušan i veliki broj svedoka koji su se 1. aprila kada je izbio požar zatekli u "Kontrastu", ali i pripadnici inspekcijskih službi koji su imali zadatak da redovno kontrolišu taj objekat zbog uzroka koji su doveli do izbijanja požara koji je odneo šest mladih života.

Električar Miroslav P. (50) iz Gospođinaca, koga je novosadska policija sinoć privela zbog sumnje da je saizvršilac krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, biće priveden na saslušanje tokom sutrašnjeg dana.

On je uhapšen pod sumnjom da je saizvršilac u krivičnom delu teško delo protiv opšte sigurnosti i osumnjičen je pošto je od 2006. do marta 2012. godine održavao električne instalacije u "Kontrastu".

Policija je u nedelju odredila mere zadržavanja za vlasnika "Kontrasta" Alojza G. (68) i dvojicu zakupaca Slavišu S. (48) i Dejana R. (36) zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti, zbog nesprovođenja zakonskih mera zaštite od požara.

U Novom Sadu, gde je proglašena trodnevna žalost, juče je održana komemoracija za šestoro mladih ljudi koji su nastradali u diskoteci "Kontrast" u požaru koji je buknuo u noći između subote i nedelje.

Na komemoraciji, koja je održana u Skupština grada Novog Sada gradonačelnik tog Igor Pavličić rekao je da će grad insistirati da svi akteri, koji su doprineli toj velikoj nesreći, snose najveću odgovornost.

Posle tragedije, naložena je vanredna kontrola ugostiteljskih objekata, diskoteka, bioskopa i pozorišta širom Srbije.

Prema zvaničnom saopštenju policije, požar je prouzrokovan neispravnim električnim instalacijama ispod drvene bine u tom ugostiteljskom objektu.

To je utvrđeno forenzičkom obradom lica mesta, koju je obavila ekipa veštaka Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво